Miecznik z pomidorami i kaparami
Miecznik z pomidorami i kaparami to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $7.79 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 597 kalorii, 59G białka, oraz 33g tłuszczu. 72 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 57 minut. Jeśli masz masło, wino, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest świetne. Spróbuj Miecznik z pomidorami i kaparami, Miecznik z pomidorami i kaparami, oraz Penne Z Miecznikiem, Pomidorami, Oliwkami I Kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Do sosu, gotować cebulę i koper włoski w oleju w dużej patelni saute na średnim ogniu przez 10 minut, aż warzywa będą miękkie.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Dodać odsączone pomidory, rozbijając je na patelni widelcem, Plus sól i pieprz. Dusić na małym ogniu przez 15 minut.
Dodaj bulion z kurczaka i białe wino i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, aby zmniejszyć płyn.
Dodaj bazylii, kapary, i masło i gotować przez 1 minutę więcej.
Przygotuj grill z gorącymi węglami.
Miecznik posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Grilluj na dużym ogniu przez 5 minut z każdej strony, aż środek nie będzie już surowy. Nie przegotować.
Umieść sos na dnie talerza, ułóż miecznik na górze i udekoruj liśćmi bazylii.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Menage a Trois Limelight Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.