Miecznik z Orzo, pistacjami i oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj miecznika z Orzo, pistacjami i oliwkami. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 33g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.93 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, oliwę z oliwek, steki z miecznika i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowana miecznik z karczochami, pomidorami i oliwkami, Penne Z Miecznikiem, Pomidorami, Oliwkami I Kaparami, oraz Terrina królicza z zielonymi oliwkami i pistacjami.
Instrukcje
W rondlu z wrzącą wodą, gotować orzo aż al dente; odcedzić. Wróć do rondla. Oliwki, sok z cytryny, masło i 2 łyżki oliwy wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie zapal grill lub podgrzej patelnię grillową, aż będzie bardzo gorąca.
Posmarować rybę pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grill na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 7 protokół. Pistacje wymieszać z orzo i podawać z miecznikiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.