Miecznik w kratkę z ananasem i salsą chilli
Griddled swordfish with ananas & chilli salsa takes around 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.96 za porcję. To danie główne ma 621 kalorii, 46g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz sok z limonki, rozmaryn, liście kolendry i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest idealny do Super Bowl. 42 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowana miecznik z salsą ananasowo-brzoskwiniową, Pesce spada steccato e grigliato (Griddled garlic & mint studded swordfish), oraz Bakłażany Z Fetą, Miętą I Chilli.
Instrukcje
Przycinaj miecznika z wszelkich warstw tłuszczowych i wycinaj wszelkie poplamione krwią mięso lub poproś sprzedawcę ryb, aby zrobił to za Ciebie.
Pokroić na 4 grube steki (Ok.2cm grubości). Grubość musi być nawet dla doskonałego " cuisson "(określenie kucharzy dla "doneness").
W płytkim naczyniu wymieszaj 120 ml oleju, 1 łyżkę oleju sezamowego, sok z 1 limonki, 1 lekko zmiażdżony ząbek czosnku, 2 dobre szczypty soli i rozmaryn.
Włożyć steki rybne do marynaty, przykryć i schłodzić od 1 godziny do dnia, aż będą gotowe do gotowania, obracając je raz lub dwa razy.
Do salsy, obrać i pokroić ananasa i umieścić dwie trzecie pokrojonego w kostkę mięsa w blenderze lub robocie kuchennym z 1 łyżką soli, szalotka, 2 łyżki oliwy z oliwek i pozostałego oleju sezamowego. Whizz aż gładka.
Rozciąć Chilli otworzyć i usunąć nasiona. Posiekaj mięso. Trawę cytrynową obrać, łodyżkę pokroić w paski, a następnie pokroić w kostkę.
Chilli, trawę cytrynową, 1 ząbek czosnku i sok z limonki ułożyć w dużej moździerzu. Z grubsza zmiażdżyć, a następnie przerabiać cebulę i imbir w celu utworzenia pasty.
Drobno posiekaj liście kolendry i rozdrobnij liście bazylii.
Dodać do mieszanki chilli, następnie wymieszać z ananasem czystym i dodatkowymi kostkami ananasa. Włóż do miski i zalej pozostałą 1 łyżką oleju. Przykryć i schłodzić do jednego dnia.
Aby ugotować miecznika, rozgrzać grill lub patelnię, aż będzie naprawdę gorąco.
Steki odsączyć z marynaty i ułożyć na patelni. Obserwuj zmianę miąższu z półprzezroczystego na blady krem cuisson 1 min. Obróć steki i gotować przez 1 więcej min nie więcej! Aby służyć, ułóż pomidory koktajlowe, Pappardelle ogórkowe i pieczoną sałatę na talerzach.
Mżawka nad salsą i top z miecznika.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla miecznika. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.