Miecznik Involtini ze szpinakiem na parze
Miecznik Involtini ze szpinakiem na parze może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 696 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 6,22 zł za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz środek cięty miecznik, marchew, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 92%. Podobne przepisy to Swordfish Bagnara-Style, Szpinak Dla Dzieci Gotowany Na Parze, oraz Szpinak Sezamowy Na Parze.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej, aż do palenia.
Dodać czosnek i gotować, aż lekko złoty kolor, o 30 sekund.
Dodać orzeszki piniowe i gotować, stale mieszając, aż tosty złoty kolor, o trzech do czterech minut.
Zdjąć z ognia, wymieszać płatki pietruszki i czarny pieprz i pozostawić do ostygnięcia.
Ułóż kawałki miecznika na blacie i podziel między nimi mieszankę orzechów sosnowych. Ostrożnie toczyć każdy kawałek jak jellyroll i zabezpieczyć wykałaczką. W 12 do 14-calowy piec dowód saute patelni, ciepła sos pomidorowy, płatki chili i wina do wrzenia.
Umieścić involtini w sosie, dobrze oddzielone i umieścić patelnię w piekarniku. Przechowywać w piekarniku, aż gotowane przez, około sześciu do ośmiu minut.
Wyjąć z piekarnika, posypać liśćmi mięty i podawać.
(Doskonałym akompaniamentem byłby po prostu szpinak na parze, ubrany w olej i cytrynę.)
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.