Miecznik Involtini Alla Siciliana (adaptacja z kucharki Babbo
Miecznik Involtini Alla Siciliana (zaadaptowane z Babbo Cook może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 121g białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 1807 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 18,93 zł / porcja, ten przepis okładki 79% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Domestic Divas Blog. Mieszanka płatków pieprzu, podstawowy sos pomidorowy, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Miecznik A La Siciliana, Miecznik Siciliana, oraz Spaghetti con Pesto alla Siciliana.
Instrukcje
1
podstawowy sos pomidorowy, a następnie jest wypełniony oliwkami, kaparami, płatkami czerwonej papryki, orzeszkami piniowymi, porzeczkami i białym winem. Na patelnię do duszenia trafia sos, a następnie filety z miecznika zwieńczone pyszną mieszanką ziół / okruchów chleba. Całość piecze się razem, a następnie podaje z sosem polanym na rybie.Jasna cholera! Ten sos jest czymś, o czym można napisać do domu! Połączenie słonych kaparów i oliwek, pikantnych płatków chili, słodkich porzeczek i bogatych orzechów pinii wywołuje reakcję łańcuchową smaku, która sprawi, że będziesz lizał swoją miskę. Miecznik z bułką tartą jest również bajecznie wilgotny i mięsisty, i świetnie komponuje się z sosem. Od tego czasu zrobiłem to danie kilka razy, i szybko staje się jednym z moich ulubionych domowych zszywek.Miecznik Involtini Alla Siciliana (Adaptacja Z Książki Kucharskiej Babbo)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Piersi Bażanta Jeśli)
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Miecznik
Porzeczki
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto Kukurydziane
1-1/2 Szklanki Piwa
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, Obrane
2
Obsługuje 4 osoby
3
Czas gotowania: około 1 godziny (w tym przyrządzanie podstawowego sosu pomidorowego)Składniki1 1/2 szklanki podstawowego sosu pomidorowego (patrz poniżej)4 filety z miecznika (w sumie około 1 1/2 funtów)4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin1/2 szklanki oliwek Gaeta1/4 szklanki kaparów zapakowanych w sól, opłukane i odsączone1 łyżka gorącej czerwonej papryki płatki2 łyżki orzechów piniowych1/4 szklanki currants1 szklanka suchego białego wina1 szklanka świeżych okruchów chlebu1/4 szklanki pietruszki płaskolistnej, posiekanej pepperbasic sos pomidorowy (sprawia, że 4 szklanki)1/4 szklanki oliwy z oliwek Extra virgin1 Hiszpański cebula, drobno pokrojone4 ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone3 łyżki świeżego tymianku, posiekane, lub 1 łyżka suszonej tymianku1/2 średnie marchew, drobno pokrojone2 28 uncji puszki obrane cały pomidoressalt
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa Płaska
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cebula Hiszpańska
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Miecznik
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Słonina Wieprzowa
1-1/2 Szklanki Piwa
Ciasto Kukurydziane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Aby zrobić podstawowy sos pomidorowy, podgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż zmiękną (8-10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać tymianek i marchewkę i gotować przez 5 minut, aż marchew będzie bardzo miękka. Zmiażdż pomidory rękami (uwielbiam tę część!) i dodać je i ich soki. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Doprawić solą. Ten sos utrzymuje się przez 1 tydzień w lodówce i 6 miesięcy w freezer.To zrobić miecznik, rozgrzać piekarnik do 450 degrees.In patelnia lub patelnia odporna na pieczenie, połączyć 1 1/2 szklanki podstawowego sosu pomidorowego z 2 łyżkami oliwy z oliwek, oliwki, kapary, płatki czerwonej papryki, orzechy sosny, porzeczki i wino. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zdjąć z ognia i odstawić.Tymczasem w małej misce połączyć bułkę tartą, natkę pietruszki, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.Opłucz rybę i osusz. Doprawić każdą sztukę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Umieść każdy kawałek ryby w patelni odpornej na piekarnik i top z czubatą łyżką mieszaniny bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Przenieść patelnię do piekarnika i piec przez około 10-12 minut, lub aż każdy kawałek jest gotowane through.To talerz, umieścić kawałek ryby na talerzu i łyżki sos na nim. Smacznego!Źródło Składnikówzłowiony miecznik, ekologiczna cebula, ekologiczny czosnek, ekologiczna marchewka, ekologiczny tymianek, ekologiczna pietruszka z płaskim liściem i lokalna misja oliwa z oliwek z Hollywood Farmers Market Organiczne pomidory bez skórki, oliwki, kapary, płatki czerwonej papryki, orzeszki piniowe, porzeczki i chleb Ezekielowy (do robienia bułki tartej) z całych produktów spożywczych
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa Płaska
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pomidory Całe W Puszkach
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Miecznik
Porzeczki
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Słonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Ciasto Kukurydziane
1-1/2 Szklanki Piwa
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
9
Książka kucharska
10
Książka kucharska Babbo Mario Batali
11
To moja ulubiona książka kucharska. Zainspirowany wycieczką do Osteria Mozza i za namową mojego brata Top Chef, kupiłem go wraz z moimi przystawkami do makaronu do mojego miksera stojącego. Od tego czasu gotuję burzę i kocham każdą minutę! To ekscytujące jedzenie pękające w smaku i dostępne dla domowego kucharza. Dałem ją mojej matce, oryginalnej divie, na miłość boską, i ona też ją kocha. Może nie stać mnie na codzienne jedzenie w Osteria Mozza - ale teraz mogę przynieść Osterię do mojego domu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.