Miecznik Involtini Alla Siciliana (adaptacja z kucharki Babbo

Miecznik Involtini Alla Siciliana (adaptacja z kucharki Babbo
Miecznik Involtini Alla Siciliana (zaadaptowane z Babbo Cook może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 121g białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 1807 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 18,93 zł / porcja, ten przepis okładki 79% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Domestic Divas Blog. Mieszanka płatków pieprzu, podstawowy sos pomidorowy, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Miecznik A La Siciliana, Miecznik Siciliana, oraz Spaghetti con Pesto alla Siciliana.

Instrukcje

1
podstawowy sos pomidorowy, a następnie jest wypełniony oliwkami, kaparami, płatkami czerwonej papryki, orzeszkami piniowymi, porzeczkami i białym winem. Na patelnię do duszenia trafia sos, a następnie filety z miecznika zwieńczone pyszną mieszanką ziół / okruchów chleba. Całość piecze się razem, a następnie podaje z sosem polanym na rybie.Jasna cholera! Ten sos jest czymś, o czym można napisać do domu! Połączenie słonych kaparów i oliwek, pikantnych płatków chili, słodkich porzeczek i bogatych orzechów pinii wywołuje reakcję łańcuchową smaku, która sprawi, że będziesz lizał swoją miskę. Miecznik z bułką tartą jest również bajecznie wilgotny i mięsisty, i świetnie komponuje się z sosem. Od tego czasu zrobiłem to danie kilka razy, i szybko staje się jednym z moich ulubionych domowych zszywek.Miecznik Involtini Alla Siciliana (Adaptacja Z Książki Kucharskiej Babbo)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
MiecznikMiecznik
PorzeczkiPorzeczki
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Obsługuje 4 osoby
3
Czas gotowania: około 1 godziny (w tym przyrządzanie podstawowego sosu pomidorowego)Składniki1 1/2 szklanki podstawowego sosu pomidorowego (patrz poniżej)4 filety z miecznika (w sumie około 1 1/2 funtów)4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin1/2 szklanki oliwek Gaeta1/4 szklanki kaparów zapakowanych w sól, opłukane i odsączone1 łyżka gorącej czerwonej papryki płatki2 łyżki orzechów piniowych1/4 szklanki currants1 szklanka suchego białego wina1 szklanka świeżych okruchów chlebu1/4 szklanki pietruszki płaskolistnej, posiekanej pepperbasic sos pomidorowy (sprawia, że 4 szklanki)1/4 szklanki oliwy z oliwek Extra virgin1 Hiszpański cebula, drobno pokrojone4 ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone3 łyżki świeżego tymianku, posiekane, lub 1 łyżka suszonej tymianku1/2 średnie marchew, drobno pokrojone2 28 uncji puszki obrane cały pomidoressalt
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cebula HiszpańskaCebula Hiszpańska
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
MiecznikMiecznik
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Aby zrobić podstawowy sos pomidorowy, podgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż zmiękną (8-10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać tymianek i marchewkę i gotować przez 5 minut, aż marchew będzie bardzo miękka. Zmiażdż pomidory rękami (uwielbiam tę część!) i dodać je i ich soki. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Doprawić solą. Ten sos utrzymuje się przez 1 tydzień w lodówce i 6 miesięcy w freezer.To zrobić miecznik, rozgrzać piekarnik do 450 degrees.In patelnia lub patelnia odporna na pieczenie, połączyć 1 1/2 szklanki podstawowego sosu pomidorowego z 2 łyżkami oliwy z oliwek, oliwki, kapary, płatki czerwonej papryki, orzechy sosny, porzeczki i wino. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zdjąć z ognia i odstawić.Tymczasem w małej misce połączyć bułkę tartą, natkę pietruszki, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.Opłucz rybę i osusz. Doprawić każdą sztukę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
MiecznikMiecznik
PorzeczkiPorzeczki
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Umieść każdy kawałek ryby w patelni odpornej na piekarnik i top z czubatą łyżką mieszaniny bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Przenieść patelnię do piekarnika i piec przez około 10-12 minut, lub aż każdy kawałek jest gotowane through.To talerz, umieścić kawałek ryby na talerzu i łyżki sos na nim. Smacznego!Źródło Składnikówzłowiony miecznik, ekologiczna cebula, ekologiczny czosnek, ekologiczna marchewka, ekologiczny tymianek, ekologiczna pietruszka z płaskim liściem i lokalna misja oliwa z oliwek z Hollywood Farmers Market Organiczne pomidory bez skórki, oliwki, kapary, płatki czerwonej papryki, orzeszki piniowe, porzeczki i chleb Ezekielowy (do robienia bułki tartej) z całych produktów spożywczych
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pomidory Całe W PuszkachPomidory Całe W Puszkach
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
MiecznikMiecznik
PorzeczkiPorzeczki
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Książka kucharska
10
Książka kucharska Babbo Mario Batali
11
To moja ulubiona książka kucharska. Zainspirowany wycieczką do Osteria Mozza i za namową mojego brata Top Chef, kupiłem go wraz z moimi przystawkami do makaronu do mojego miksera stojącego. Od tego czasu gotuję burzę i kocham każdą minutę! To ekscytujące jedzenie pękające w smaku i dostępne dla domowego kucharza. Dałem ją mojej matce, oryginalnej divie, na miłość boską, i ona też ją kocha. Może nie stać mnie na codzienne jedzenie w Osteria Mozza - ale teraz mogę przynieść Osterię do mojego domu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta świeżabułka tarta świeża2kilogramypomidory całe obranepomidory całe obrane2kilogramypomidory całe obranepomidory całe obrane11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, drobno rozdrobnionamarchew, drobno rozdrobniona1Czas gotowania: około godziny (w tym przygotowanie podstawowego sosu pomidorowego)Czas gotowania: około godziny (w tym przygotowanie podstawowego sosu pomidorowego)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweporzeczkiporzeczki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 C. białego cukru1 C. białego cukru43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 C. białego cukru1 C. białego cukru43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 C. białego cukru1 C. białego cukru591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepietruszka płaska, posiekanapietruszka płaska, posiekana33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży tymianek, posiekany lub 1 łyżka suszonego tymiankuświeży tymianek, posiekany lub 1 łyżka suszonego tymianku33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży tymianek, posiekany lub 1 łyżka suszonego tymiankuświeży tymianek, posiekany lub 1 łyżka suszonego tymianku4ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojoneząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweOliwki GaetaOliwki Gaeta1Cebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkęCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkę23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 funta dużych krewetek U-121 1/2 funta dużych krewetek U-1223 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 funta dużych krewetek U-121 1/2 funta dużych krewetek U-1212 łyżeczki czosnku w proszkugorące płatki czerwonej paprykigorące płatki czerwonej papryki12 łyżeczki czosnku w proszkugorące płatki czerwonej paprykigorące płatki czerwonej papryki4krewetki i żyłkipokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek4krewetki i żyłkisól i pieprzsól i pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekapary pakowane w sól, płukane i osuszanekapary pakowane w sól, płukane i osuszane4filetyfilety z miecznika (w sumie około 1 1/2 funta)filety z miecznika (w sumie około 1 1/2 funta)4filetyfilety z miecznika (w sumie ok. 1 1/2 funta)filety z miecznika (w sumie ok. 1 1/2 funta)4krewetki i żyłkiMiecznik Involtini Alla Siciliana (Adaptacja Z Książki Kucharskiej Babbo)Miecznik Involtini Alla Siciliana (Adaptacja Z Książki Kucharskiej Babbo)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepodstawowy sos pomidorowy (patrz niżej)podstawowy sos pomidorowy (patrz niżej)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia91
Magazyn