Miecznik Involtini Alla Siciliana (adaptacja z kucharki Babbo

Miecznik Involtini Alla Siciliana (adaptacja z kucharki Babbo
Miecznik Involtini Alla Siciliana (zaadaptowane z Babbo Cook może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 121g białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 1807 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 18,93 zł / porcja, ten przepis okładki 79% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Domestic Divas Blog. Mieszanka płatków pieprzu, podstawowy sos pomidorowy, marchew i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Miecznik A La Siciliana, Miecznik Siciliana, oraz Spaghetti con Pesto alla Siciliana.

Instrukcje

1
podstawowy sos pomidorowy, a następnie jest wypełniony oliwkami, kaparami, płatkami czerwonej papryki, orzeszkami piniowymi, porzeczkami i białym winem. Na patelnię do duszenia trafia sos, a następnie filety z miecznika zwieńczone pyszną mieszanką ziół / okruchów chleba. Całość piecze się razem, a następnie podaje z sosem polanym na rybie.Jasna cholera! Ten sos jest czymś, o czym można napisać do domu! Połączenie słonych kaparów i oliwek, pikantnych płatków chili, słodkich porzeczek i bogatych orzechów pinii wywołuje reakcję łańcuchową smaku, która sprawi, że będziesz lizał swoją miskę. Miecznik z bułką tartą jest również bajecznie wilgotny i mięsisty, i świetnie komponuje się z sosem. Od tego czasu zrobiłem to danie kilka razy, i szybko staje się jednym z moich ulubionych domowych zszywek.Miecznik Involtini Alla Siciliana (Adaptacja Z Książki Kucharskiej Babbo)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
MiecznikMiecznik
PorzeczkiPorzeczki
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Obsługuje 4 osoby
3
Czas gotowania: około 1 godziny (w tym przyrządzanie podstawowego sosu pomidorowego)Składniki1 1/2 szklanki podstawowego sosu pomidorowego (patrz poniżej)4 filety z miecznika (w sumie około 1 1/2 funtów)4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin1/2 szklanki oliwek Gaeta1/4 szklanki kaparów zapakowanych w sól, opłukane i odsączone1 łyżka gorącej czerwonej papryki płatki2 łyżki orzechów piniowych1/4 szklanki currants1 szklanka suchego białego wina1 szklanka świeżych okruchów chlebu1/4 szklanki pietruszki płaskolistnej, posiekanej pepperbasic sos pomidorowy (sprawia, że 4 szklanki)1/4 szklanki oliwy z oliwek Extra virgin1 Hiszpański cebula, drobno pokrojone4 ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone3 łyżki świeżego tymianku, posiekane, lub 1 łyżka suszonej tymianku1/2 średnie marchew, drobno pokrojone2 28 uncji puszki obrane cały pomidoressalt
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Cebula HiszpańskaCebula Hiszpańska
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
MiecznikMiecznik
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Aby zrobić podstawowy sos pomidorowy, podgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
5
Dodać cebulę i czosnek i gotować, aż zmiękną (8-10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodać tymianek i marchewkę i gotować przez 5 minut, aż marchew będzie bardzo miękka. Zmiażdż pomidory rękami (uwielbiam tę część!) i dodać je i ich soki. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Doprawić solą. Ten sos utrzymuje się przez 1 tydzień w lodówce i 6 miesięcy w freezer.To zrobić miecznik, rozgrzać piekarnik do 450 degrees.In patelnia lub patelnia odporna na pieczenie, połączyć 1 1/2 szklanki podstawowego sosu pomidorowego z 2 łyżkami oliwy z oliwek, oliwki, kapary, płatki czerwonej papryki, orzechy sosny, porzeczki i wino. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zdjąć z ognia i odstawić.Tymczasem w małej misce połączyć bułkę tartą, natkę pietruszki, pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.Opłucz rybę i osusz. Doprawić każdą sztukę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
MiecznikMiecznik
PorzeczkiPorzeczki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Umieść każdy kawałek ryby w patelni odpornej na piekarnik i top z czubatą łyżką mieszaniny bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Przenieść patelnię do piekarnika i piec przez około 10-12 minut, lub aż każdy kawałek jest gotowane through.To talerz, umieścić kawałek ryby na talerzu i łyżki sos na nim. Smacznego!Źródło Składnikówzłowiony miecznik, ekologiczna cebula, ekologiczny czosnek, ekologiczna marchewka, ekologiczny tymianek, ekologiczna pietruszka z płaskim liściem i lokalna misja oliwa z oliwek z Hollywood Farmers Market Organiczne pomidory bez skórki, oliwki, kapary, płatki czerwonej papryki, orzeszki piniowe, porzeczki i chleb Ezekielowy (do robienia bułki tartej) z całych produktów spożywczych
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pomidory Całe W PuszkachPomidory Całe W Puszkach
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
MiecznikMiecznik
PorzeczkiPorzeczki
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Książka kucharska
10
Książka kucharska Babbo Mario Batali
11
To moja ulubiona książka kucharska. Zainspirowany wycieczką do Osteria Mozza i za namową mojego brata Top Chef, kupiłem go wraz z moimi przystawkami do makaronu do mojego miksera stojącego. Od tego czasu gotuję burzę i kocham każdą minutę! To ekscytujące jedzenie pękające w smaku i dostępne dla domowego kucharza. Dałem ją mojej matce, oryginalnej divie, na miłość boską, i ona też ją kocha. Może nie stać mnie na codzienne jedzenie w Osteria Mozza - ale teraz mogę przynieść Osterię do mojego domu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta świeżabułka tarta świeża2kilogramypomidory całe obranepomidory całe obrane2kilogramypomidory całe obranepomidory całe obrane11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, drobno rozdrobnionamarchew, drobno rozdrobniona1Czas gotowania: około godziny (w tym przygotowanie podstawowego sosu pomidorowego)Czas gotowania: około godziny (w tym przygotowanie podstawowego sosu pomidorowego)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweporzeczkiporzeczki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweJukonJukon4Spód: okruszki z herbatników grahamJukonJukon4Spód: okruszki z herbatników grahamJukonJukon591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepietruszka płaska, posiekanapietruszka płaska, posiekana3Spód: okruszki z herbatników grahamświeży tymianek, posiekany lub 1 łyżka suszonego tymiankuświeży tymianek, posiekany lub 1 łyżka suszonego tymianku3Spód: okruszki z herbatników grahamświeży tymianek, posiekany lub 1 łyżka suszonego tymiankuświeży tymianek, posiekany lub 1 łyżka suszonego tymianku4ząbki czosnku, obrane i cienko pokrojoneząbki czosnku, obrane i cienko pokrojone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweOliwki GaetaOliwki Gaeta1Cebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkęCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkę2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 funta dużych krewetek U-121 1/2 funta dużych krewetek U-122Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 funta dużych krewetek U-121 1/2 funta dużych krewetek U-121porcja startego parmezanugorące płatki czerwonej paprykigorące płatki czerwonej papryki1porcja startego parmezanugorące płatki czerwonej paprykigorące płatki czerwonej papryki4trochę posiekanej cukinii1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala4trochę posiekanej cukiniisól i pieprzsól i pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekapary pakowane w sól, płukane i osuszanekapary pakowane w sól, płukane i osuszane4filetyfilety z miecznika (w sumie około 1 1/2 funta)filety z miecznika (w sumie około 1 1/2 funta)4filetyfilety z miecznika (w sumie ok. 1 1/2 funta)filety z miecznika (w sumie ok. 1 1/2 funta)4trochę posiekanej cukiniiMiecznik Involtini Alla Siciliana (Adaptacja Z Książki Kucharskiej Babbo)Miecznik Involtini Alla Siciliana (Adaptacja Z Książki Kucharskiej Babbo)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepodstawowy sos pomidorowy (patrz niżej)podstawowy sos pomidorowy (patrz niżej)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia91
Magazyn