Miękka jajecznica ze świeżą ricottą i szczypiorkiem
Miękka jajecznica ze świeżym Ricottanem i szczypiorkiem może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 297 kalorii, 19g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka masła, ser ricotta, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Miękka Jajecznica Ze Świeżym Ricottanem I Szczypiorkiem, Miękka jajecznica z Ricottanem i szczypiorkiem, oraz Jajecznica ze szczypiorkiem i Asiago.
Instrukcje
Ubij jajka, posiekany szczypiorek i 1/4 łyżeczki fleur de sel w średniej misce, aż do dobrze wymieszanego. Roztopić masło w ciężkiej patelni średniej nonstick na średnim ogniu. Gdy piana ustępuje, dodać jajka i wymieszać żaroodporną silikonową szpatułką, aż jajka będą prawie ugotowane, ale nadal cieknące w częściach, przechylając patelnię i mieszając łopatką, aby umożliwić niegotowany przepływ części pod spodem, o 2 protokół.
Dodaj ricottę i mieszaj do momentu włączenia, ale grudki sera są nadal widoczne.
Ułóż 2 tosty lub 4 plastry bagietki na każdym z 2 talerzy. Łyżka jajecznicy na szczycie tostów.
Posypać więcej fleur de sel i pieprz.
W razie potrzeby udekorować całym szczypiorkiem.
* Dostępne w niektórych supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach włoskich.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "