Meyer Lemon and Rosemary Brûlées
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Meyer Lemon i rozmaryn Brûlées może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Meyer Lemon Rosemary Gin Fizz, Meyer Lemon Curd z rozmarynem: Mieszanka jogurtu, oraz Meyer Lemon & Rosemary Pieczony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w średnim rondlu.
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować), mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Okładka i strome 10 minut.
Połączyć 1/2 szklanki cukru, żółtka i jajka w średniej misce, mieszając trzepaczką. Przecedzić mieszaninę mleka przez sito do mieszaniny jaj, dobrze mieszając trzepaczką. Wymieszać wanilią. Powrót mieszaniny do patelni. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż mieszanina pokrywa łyżkę.
Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 4 (6-uncji) ramekiny.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 325 przez 30 minut lub aż środek ledwo porusza się po dotknięciu ramekin.
Wyjąć ramekiny z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
2 łyżki cukru przesiać równomiernie na kremie. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry każdego kremu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany (przez około 1 minutę).