Mexican Egg Bake
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Meksykański Piec jaj może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 295 kalorii, 18g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 10 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka serów monterey jack, pieczarki, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Meksykańska Zapiekanka Z Jajkiem, Mexican bake, oraz Pieczenie Kurczaka Po Meksykańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię do pieczenia 9x13 cali.
Tortille warstwy w dolnej części patelni tak, że krawędzie pokrywają.
W dużej misce ubić jajka i mleko. Wymieszaj sery, czerwoną paprykę i zielone chiles.
Tortille zalać mieszanką jajeczną.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż jajka są ustawione, około 25 do 35 minut. Tymczasem rozgrzać olej na patelni lub patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i zielony pieprz; saute do miękkości. Wymieszać z sosem enchilada i podgrzewać aż do ogrzania. Łyżka sosu enchilada na pieczone jajka i podawać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."