Merguez - przyprawione golonki jagnięce z ciecierzycą

Merguez - przyprawione golonki jagnięce z ciecierzycą
Merguez-przyprawione jagnięce golonki z ciecierzycą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 54g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mąkę, nasiona kolendry, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Przyprawione Rubinowe Golonki Jagnięce, Sticky spiced lamb shanks, oraz Słodko przyprawione golonki jagnięce z pigwą.

Instrukcje

1
Na małej patelni, toast kminek, koper włoski i nasiona kolendry na umiarkowanie małym ogniu, aż tylko pachnące, o 1 minutę; niech całkowicie ostygnie. Zmiel nasiona w młynku do przypraw, a następnie przenieś do szczelnego pojemnika. Wymieszać z papryką, czarny pieprz, cukier, ziele angielskie i cayenne i przykryć mieszankę przypraw Merguez aż do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Jagnięcinę przyprawiamy solą i pogłębiamy w mące, wytrząsając nadmiar. W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozpuść masło w oliwie z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodać 4 trzciny jagnięce i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając często, aż dobrze rumiane na całym, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
5
Przenieść trzonki jagnięce na talerz i powtórzyć z pozostałymi 4 trzonkami. Wyrzucić wszystko, z wyjątkiem 1 łyżki tłuszczu z zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
6
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego.
7
Dodaj cebulę do zapiekanki i gotować, mieszając, aż lekko rumiane, 5 protokół. Wymieszać 4 łyżki mieszanki przypraw wraz z pastą pomidorową i gotować, aż aromatyczne, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Dodaj 1 szklankę rosołu z kurczaka i zeskrobać rumiane kawałki z dna garnka. Wymieszać z pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Powrót jagnięcinę do zapiekanki i wlać wszelkie nagromadzone soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
10
Dodać ciecierzycę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
11
Wlać wystarczająco dużo bulionu z kurczaka, aby pokryć mięso i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć zapiekankę i przełożyć do piekarnika. Dusić trzonki przez 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy mięso będzie miękkie i oderwie się od kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Duszone trzciny jagnięce przełożyć na duży, głęboki talerz. Za pomocą dużej łyżki, odtłuścić tłuszcz z powierzchni sosu. Łyżkę sosu nad trzcinami i podawać, mijając harissę przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
HarissaHarissa
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia52
Magazyn