Melon z Granitą Bazyliowo-limonkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj melona z Granitanem Bazyliowo-limonkowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, liście mięty, miododajny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Letni Melon z Granitą Bazyliowo-miętową, Kremowy Melon Granita, oraz Granita Melonowa I Jabłkowa.
Instrukcje
W małym rondlu zagotować wodę i 2/3 szklanki cukru, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Przełożyć do miski i ostudzić całkowicie w łaźni lodowej, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut.
Purée Syrop z bazylią i 1/4 szklanki plus 2 łyżki soku z limonki, aż będzie gładka. Odcedzić przez sito o drobnych oczkach do 3-kwartowego płytkiego, niereaktywnego pojemnika, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Zamrozić syrop bazyliowo-limonkowy, mieszając i rozdrabniając grudki widelcem co 30 minut, aż do równomiernego zamrożenia, około 2 godzin.
Godzinę przed podaniem pokroić melony na małe kliny i obrać.
Pozostałe 2 łyżki soku z limonki i 1 łyżkę cukru ubić i zalać owocami.
Niech macerate, rzucając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Zeskrobać granitę widelcem, zgniatając wszelkie grudki.
Melon podawać w płytkich miseczkach, skropiony płynem z melona i zwieńczony granitą i miętą.
* Granita może być wykonana 1 dzień wcześniej. Zeskrobać ponownie przed podaniem.* Owoce można ciąć 3 godziny wcześniej i schłodzić.