Melon i Prosciutto
Melon i Prosciutto to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 12 porcjami. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Podobne przepisy to Prosciutto I Melon, Sałatka melonowa z Prosciutto, oraz Melon Zawinięty Prosciutto.
Instrukcje
Pokrój kantalupę na pół; zgarnij nasiona i włókna.
Każdą połowę pokroić wzdłuż na 6 klinów; usunąć skórkę.
Przeciąć poprzeczne szczeliny, w odległości 1 1/2 cala, w każdym klinie melona.
Pokroić prosciutto na 1-calowe paski.
Umieść kilka pasków prosciutto na każdym klinie; wciśnij prosciutto w szczeliny.