Melon Granita Trio
Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Jeśli 87 centów za porcję spada w budżecie, Melon Granita Trio może być wybitny bezglutenowe i wegańskie przepis do wypróbowania. Jeśli masz pod ręką wodę, cayenne, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Melon Trio Z Limonką I Jogurtem ( Dieta 21 Dni: Dzień 1), Granita Melonowa I Jabłkowa, oraz Kremowy Melon Granita.
Instrukcje
W blenderze, puree arbuza z cukrem, sok z limonki i cayenne, jeśli używasz.
Wlać puree do płytkiego plastikowego pojemnika i zamrozić do zamrożenia na brzegach i błoto w środku, około 30 minut.
W małym rondlu mieszaj wodę i cukier na małym ogniu, aż cukier się roztopi.
Niech ostygnie, a następnie przenieść syrop do blendera.
Dodać spód miodowy i sok z cytryny i cynamon, jeśli jest używany, i puree.
Przełożyć puree do płytkiego plastikowego pojemnika i zamrozić do zamrożenia na brzegach i błoto, około 30 minut.
W małym rondlu połącz wodę z cukrem i mieszaj na małym ogniu, aż cukier się roztopi.
Niech ostygnie, a następnie przenieść syrop do blendera.
Dodaj kantalupę i sok z cytryny i puree, aż będzie gładka.
Przełożyć puree do płytkiego plastikowego pojemnika i zamrozić do zamrożenia na brzegach i błoto, około 30 minut.
Za pomocą widelca mieszaj granity co około 20 minut, aż zostaną całkowicie zamrożone w masę puszystych lodowatych odłamków, około 1 1/2 godziny. Tuż przed podaniem puch każdej granity. Miarka do misek i podawać. Jeśli granity staną się solidne, posiekać na kawałki i puree, aż puszyste.