Melomakarona (Ciasteczka Miodowo-Przyprawowe)
Melomakarona (ciasteczka miodowo-przyprawowe) to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten przepis służy 30. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz olej roślinny, sodę oczyszczoną, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Greckie Ciasteczka Miodowo-Przyprawowe (Melomakarona), Greckie Ciasteczka Miodowe (Melomakarona), oraz Pumpkin Honey Spice Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika; rozgrzej do 177°. Linia 2 lub 3 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Połącz olej, cukier, koniak, sok pomarańczowy i skórki cytrusowe w misce miksera stojącego lub ręcznego miksera elektrycznego; ubić na średniej prędkości, aby rozpuścić cukier.
Mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon i goździki przesiać na dużym kawałku papieru woskowego. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i powoli dodaj mieszaninę mąki do miski, aż powstanie bardzo miękkie ciasto.
Wyjąć miskę z miksera. Użyj drewnianej łyżki lub szpatułki, aby w razie potrzeby wymieszać mąkę, aż ciasto będzie dość sztywne.
Rozwałkuj kawałki ciasta na owale o długości około 2 cali.
Umieść je 1 cal od siebie na blasze do pieczenia.
Piec 2 arkusze na raz w sumie 20 protokół; o połowie pieczenia, obracać arkusze od góry do dołu iz przodu do tyłu. Ciasteczka są ledwo rumiane. Trzymaj je na blasze.
Połącz miód, cukier i wodę w dużym rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować przez 5 minut, używając łyżki szczelinowej do odtłuszczenia i wyrzucić pianę, która tworzy się na górze. Gotować przez kilka minut; syrop lekko zgęstnieje i pogłębi kolor. Zmniejsz ciepło do najniższego możliwego ustawienia, aby syrop był ciepły.
Rozłóż pokruszone orzechy włoskie na dużym płytkim talerzu i posyp cynamonem, mieszając, aby połączyć.
Umieść 6 lub 7 ciastek na raz w rondlu; pozostaw je na tyle długo (2 do 3 minut), aby wchłonąć część syropu, obracając je w razie potrzeby, aby równomiernie pokryć. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć ciasteczka, i niech usiąść na minutę lub tak przed toczenia je w mieszaninie orzecha włoskiego.
Ostudzić i zjeść w temperaturze pokojowej.