Melba brzoskwiniowa z sosem jeżyn
Melba brzoskwiniowa z sosem jeżynowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,81 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Mieszanka jeżyn, cukier, lody waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Melba Brzoskwiniowa Z Sosem Palonym Karmelem, Melba brzoskwiniowa z sosem palonym karmelem, oraz Dżem brzoskwiniowy Melba.
Instrukcje
Połącz wodę z cukrem w dużym rondlu na średnim ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę na patelnię. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, stale mieszając; gotować 10 minut.
Dodać brzoskwinie do mieszaniny cukru; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub tylko do miękkości.
Brzoskwinie wyjąć łyżką szczelinową i umieścić w misce.
Doprowadzić mieszaninę cukru do wrzenia na średnim ogniu; gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (około 5 minut).
Usunąć i wyrzucić fasolę wanilii.
Dodać jeżyny; gotować 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; ostudzić 5 minut.
Umieścić mieszaninę jagód w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Wymieszać z sokiem.
Lody podzielić równomiernie na 6 miseczek; na wierzch polać brzoskwiniami i sosem jeżyn.