Melasa-Migdałowa Granola
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj melasy-migdałów Granolan. Ten przepis służy 9. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka mielonego cynamonu, kiełków pszenicy, porzeczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Melasa Kokosowa Granola, Batoniki Z Melasą I Imbirem, oraz Granola Migdałowa Joy.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w robocie kuchennym; pulsuj 10 razy lub do grubo posiekanego.
Połączyć mieszaninę owsa, sól, i cynamon w średniej misce; wrzucić dobrze.
Rozprowadzić mieszaninę owsianą na blasze do pieczenia; piec w 325 przez 20 minut lub do lekko zarumienione, mieszając od czasu do czasu.
Usunąć mieszaninę z blachy do pieczenia; wymieszać z porzeczkami.
Przykryć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; pokryć papierem w sprayu do gotowania.
Połącz żurawinę, cukier, melasę, olej rzepakowy i ekstrakt wanilii w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować 4 minuty lub do rozpuszczenia cukru, często mieszając.
Wlać mieszaninę żurawinową na mieszaninę owsianą, rzucając do płaszcza.
Rozprowadzić granolę równomiernie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w 325 przez 15 minut lub aż mieszanina jest lekko rumiane.
Wyjąć granolę z piekarnika i całkowicie ostudzić. Rozbij na małe kawałki. Przechowywać granolę w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.