Meksykańskie "Fondue" z Chorizo i salsą Tomatillo
Przepis Meksykańskie "Fondue" z Chorizo i Salsa Tomatillo może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje 3,62 zł za porcję. To danie główne ma 1210 kalorii, 60g białka, oraz 88 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz meksykańskie chorizo, queso cotija, ser Monterey jack i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej kukurydziany, można śledzić to danie główne z Cytrynowy Tort Szyfonowy Z Kremem Malinowym jako deser. 94 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ser Chorizo Taquito z salsą miętową Tomatillo, Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska), oraz Meksykańska Salsa Na Wynos Tomatillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj chorizo do patelni, dodając trochę oleju kukurydzianego, jeśli to konieczne, aby pomóc smarować mięso i pozwolić mu gotować i kruszyć. Zależy to od zawartości tłuszczu w kiełbasie. Gotować, rozbijając często drewnianą łyżką, aż tłuszcz całkowicie się wyrówna i mięso zacznie chrupać, 7-10 minut.
W płytkim ramekinie lub innym naczyniu ognioodpornym rozłóż połowę sera na dnie i wsuń do piekarnika. Gotować przez 5 minut, aż ser zacznie się topić, następnie usunąć i posypać chorizo na nim. Przykryć pozostałym serem i gotować, aż całkowicie się rozpuści, kolejne 5-7 minut. Po stopieniu, włącz brojlery i broil przez 2 minuty, aż złoty na górze.
W międzyczasie zawiń tortille w wilgotny ręcznik papierowy i kuchenkę mikrofalową na wysokości przez 30 sekund i pozwól usiąść owinięty, gdy parują i stają się giętkie.
Podawać bulgoczący gorący ser z rozgrzanymi tortillami i salsą tomatillo.