Meksykański Sos Enchilada
Przepis meksykański sos Enchilada jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, całe 30, i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Dobrze sprawdza się jako sos. Mieszanka meksykańskich chiles, mielone nasiona kminku, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj [Głównie] Autentyczny Meksykański Sos Enchilada, Ciasto Enchilada z 2-minutowym sosem Enchilada, oraz Meksykańska Lazania (lub zapiekanka Enchilada) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzanki w gorącym piekarniku (40
przez 3 lub 4 minuty. Potrząśnij nasionami. Przykryć 5 szklankami ciepłej wody; namoczyć do miękkości.
Umieść chiles i wodę w blenderze z czosnkiem, olejem, solą, oregano i kminkiem. Wirować, aż będzie gładka (lub zmielić w robocie kuchennym).
Wlać na patelnię; dodać pomidor czysty. Dusić 10 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Stoltz Organic Pinot Noir]()
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.