Meksykańska zupa z kurczaka i dzikiego ryżu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj meksykańskiej zupy z kurczaka i dzikiego ryżu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,76 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 43g białka, oraz 8G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać z puszki, śmietany i obniżonej zawartości tłuszczu guacamole, papryka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wiele osób robiło ten przepis, a 101 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zupa Z Dzikiego Ryżu Z Kurczakiem, Zupa z kurczaka i dzikiego ryżu, oraz Zupa z kurczaka i dzikiego ryżu.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni nieprzywierającej i gotować cebulę przez 5 minut. Wrzucamy paprykę i gotujemy jeszcze 2 min, następnie dodajemy kukurydzę cukrową, pastę chipotle i ryż. Dobrze wymieszać i gotować przez 1-2 min.
Dodać czarną fasolę i bulion. Doprowadzić do wrzenia, obrócić na wolnym ogniu, następnie dodać połowę kurczaka i kolendrę. Ostudzić przez 2-3 min, następnie kadzi do misek.
Rozsypać na resztę kurczaka i kolendry.
Podawać z dollop każdego z guacamole i śmietaną na wierzchu, jeśli chcesz.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."