Meksykańska zupa Krabowo-kukurydziana to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Dobrze sprawdza się jako zupa. Mieszanka limonek, pomidorów romskich, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa krabowo-kukurydziana, Zupa Z Kraba I Słodkiej Kukurydzy, oraz Zupa kukurydziana z krabem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 10-na 15-calowej patelni, ułóż pomidory, cebulę, czosnek i chili w jednej warstwie. Broil około 4 cali od ciepła do zwęglenia, obracając w razie potrzeby, 13 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Usuń warzywa, jak char. Super. Obrać czosnek; zdjąć i wyrzucić chili skórkę, nasiona i łodygi. W blenderze lub robocie kuchennym Czyste warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wlać czysty i olej do miski 5-do 6-quart na dużym ogniu. Często mieszaj, aż mieszanina będzie nieco ciemniejsza, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Wymieszać masę mąki i bulionu. Wymieszać na patelni wraz z sokiem z małży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
(mieszanka Masy Kukurydzianej)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Aby dodać smaku, w razie potrzeby, wcierać masło krabowe przez drobny sitko na patelnię.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając; od czasu do czasu; przykryć i gotować delikatnie przez 5 minut.
7
W międzyczasie usuń łuski i jedwab z kukurydzy. Za pomocą ciężkiego noża pokrój kukurydzę w poprzek na koła o szerokości 1 cala; w razie potrzeby delikatnie uderz w tył noża młotkiem, aby przebić ostrze przez kolbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
8
Dodaj epazote (jeśli wysuszone, związać w gazę), kukurydzę i kawałki kraba na patelni. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż Krab jest gorący, 5 minut (jeśli gotowane) do 10 minut (jeśli surowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Krab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Woda
Smażone Krewetki, Obrane
9
Usunąć i wyrzucić epazote.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
10
Zupa z chochli do misek. Doprawić do smaku solą i sokiem wyciśniętym z limonek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.