Meksykańska zupa z kraba i kukurydzy
Meksykańska zupa Krabowo-kukurydziana to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Dobrze sprawdza się jako zupa. Mieszanka limonek, pomidorów romskich, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa krabowo-kukurydziana, Zupa Z Kraba I Słodkiej Kukurydzy, oraz Zupa kukurydziana z krabem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-na 15-calowej patelni, ułóż pomidory, cebulę, czosnek i chili w jednej warstwie. Broil około 4 cali od ciepła do zwęglenia, obracając w razie potrzeby, 13 do 15 protokół.
Usuń warzywa, jak char. Super. Obrać czosnek; zdjąć i wyrzucić chili skórkę, nasiona i łodygi. W blenderze lub robocie kuchennym Czyste warzywa.
Wlać czysty i olej do miski 5-do 6-quart na dużym ogniu. Często mieszaj, aż mieszanina będzie nieco ciemniejsza, 5 do 7 minut.
Wymieszać masę mąki i bulionu. Wymieszać na patelni wraz z sokiem z małży.
Aby dodać smaku, w razie potrzeby, wcierać masło krabowe przez drobny sitko na patelnię.
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając; od czasu do czasu; przykryć i gotować delikatnie przez 5 minut.
W międzyczasie usuń łuski i jedwab z kukurydzy. Za pomocą ciężkiego noża pokrój kukurydzę w poprzek na koła o szerokości 1 cala; w razie potrzeby delikatnie uderz w tył noża młotkiem, aby przebić ostrze przez kolbę.
Dodaj epazote (jeśli wysuszone, związać w gazę), kukurydzę i kawałki kraba na patelni. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż Krab jest gorący, 5 minut (jeśli gotowane) do 10 minut (jeśli surowe).
Usunąć i wyrzucić epazote.
Zupa z chochli do misek. Doprawić do smaku solą i sokiem wyciśniętym z limonek.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.