Meksykańska Zupa Pomidorowa

Meksykańska Zupa Pomidorowa
Przepis meksykańska zupa pomidorowa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 40 minut. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 30g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,52 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, ząbki czosnku, queso fresco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meksykańska Zupa Pomidorowa, Meksykańska pieczona zupa z kurczaka i pomidorów, oraz zupa pomidorowa, jak zrobić zupę pomidorową / restaurant style dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Szczotka 1 strona tortille z 1 łyżką. olej; tortille przeciąć na pół. Ułóż połówki tortilli i pokrój w poprzek na paski o szerokości 1/4 cala. Ułóż paski w jednej warstwie na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1/2 średniej Zielonej Papryki, Pokrojonej W Paski1/2 średniej Zielonej Papryki, Pokrojonej W Paski
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec 15 minut lub do złotego koloru, mieszając w połowie. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
W międzyczasie podgrzej patelnię nonstick na dużym ogniu 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj połówki pomidorów, i gotować, obracając od czasu do czasu, 10 minut lub aż zwęglone ze wszystkich stron. (Pomidory mogą trzymać.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
6
Przenieść do robota kuchennego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Cebulę podsmażyć w pozostałej 1 łyżce. gorący olej na patelni na średnim ogniu 3 do 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj czosnek; smażyć 2 minuty lub aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
9
Przenieść mieszankę cebuli do robota kuchennego z pomidorami; proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
10
Gotować mieszaninę pomidorów w holenderskim piecu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż zgęstnieje. Wymieszać z bulionem i sokiem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomidorowySok Pomidorowy
PomidorPomidor
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
11
Dodać liść laurowy i kolejne 3 składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskich i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte i mieszając od czasu do czasu, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
12
Dodać kurczaka; dusić, mieszając od czasu do czasu, 5 do 7 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
13
Odrzuć liść laurowy. Wmieszać zieloną cebulę i kolejne 2 składniki. Doprawić solą i pieprzem. Podziel queso fresco między 4 do 6 miseczek do zupy; wierzch polej paskami tortilli. Zupa z chochli do misek. Top z awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Paski TortillaPaski Tortilla
Zielona CebulaZielona Cebula
Queso FrescoQueso Fresco
Liście LauroweLiście Laurowe
AwokadoAwokado
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn