Meksykańska Zupa Pomidorowa
Przepis meksykańska zupa pomidorowa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 40 minut. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 30g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,52 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, ząbki czosnku, queso fresco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meksykańska Zupa Pomidorowa, Meksykańska pieczona zupa z kurczaka i pomidorów, oraz zupa pomidorowa, jak zrobić zupę pomidorową / restaurant style dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szczotka 1 strona tortille z 1 łyżką. olej; tortille przeciąć na pół. Ułóż połówki tortilli i pokrój w poprzek na paski o szerokości 1/4 cala. Ułóż paski w jednej warstwie na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem.
Piec 15 minut lub do złotego koloru, mieszając w połowie. Super.
W międzyczasie podgrzej patelnię nonstick na dużym ogniu 2 minuty.
Dodaj połówki pomidorów, i gotować, obracając od czasu do czasu, 10 minut lub aż zwęglone ze wszystkich stron. (Pomidory mogą trzymać.)
Przenieść do robota kuchennego.
Cebulę podsmażyć w pozostałej 1 łyżce. gorący olej na patelni na średnim ogniu 3 do 5 minut lub do miękkości.
Dodaj czosnek; smażyć 2 minuty lub aż pachnące.
Przenieść mieszankę cebuli do robota kuchennego z pomidorami; proces do gładkiej.
Gotować mieszaninę pomidorów w holenderskim piecu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż zgęstnieje. Wymieszać z bulionem i sokiem pomidorowym.
Dodać liść laurowy i kolejne 3 składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskich i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte i mieszając od czasu do czasu, 20 minut.
Dodać kurczaka; dusić, mieszając od czasu do czasu, 5 do 7 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Odrzuć liść laurowy. Wmieszać zieloną cebulę i kolejne 2 składniki. Doprawić solą i pieprzem. Podziel queso fresco między 4 do 6 miseczek do zupy; wierzch polej paskami tortilli. Zupa z chochli do misek. Top z awokado.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.