Meksykańska Zupa Pomidorowa
Przepis meksykańska zupa pomidorowa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 40 minut. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 30g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,52 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, ząbki czosnku, queso fresco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meksykańska Zupa Pomidorowa, Meksykańska pieczona zupa z kurczaka i pomidorów, oraz zupa pomidorowa, jak zrobić zupę pomidorową / restaurant style dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szczotka 1 strona tortille z 1 łyżką. olej; tortille przeciąć na pół. Ułóż połówki tortilli i pokrój w poprzek na paski o szerokości 1/4 cala. Ułóż paski w jednej warstwie na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem.
Piec 15 minut lub do złotego koloru, mieszając w połowie. Super.
W międzyczasie podgrzej patelnię nonstick na dużym ogniu 2 minuty.
Dodaj połówki pomidorów, i gotować, obracając od czasu do czasu, 10 minut lub aż zwęglone ze wszystkich stron. (Pomidory mogą trzymać.)
Przenieść do robota kuchennego.
Cebulę podsmażyć w pozostałej 1 łyżce. gorący olej na patelni na średnim ogniu 3 do 5 minut lub do miękkości.
Dodaj czosnek; smażyć 2 minuty lub aż pachnące.
Przenieść mieszankę cebuli do robota kuchennego z pomidorami; proces do gładkiej.
Gotować mieszaninę pomidorów w holenderskim piecu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut lub aż zgęstnieje. Wymieszać z bulionem i sokiem pomidorowym.
Dodać liść laurowy i kolejne 3 składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskich i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte i mieszając od czasu do czasu, 20 minut.
Dodać kurczaka; dusić, mieszając od czasu do czasu, 5 do 7 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Odrzuć liść laurowy. Wmieszać zieloną cebulę i kolejne 2 składniki. Doprawić solą i pieprzem. Podziel queso fresco między 4 do 6 miseczek do zupy; wierzch polej paskami tortilli. Zupa z chochli do misek. Top z awokado.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Łuczniczy szczyt Willamette Valley Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir]()
Archery Summit Willamette Valley Pinot Noir
Zaciekle aromatyczne, to wino odważnie łączy parę unikalnych podgatunków Willamette Valley pod jednym korkiem. Jego obecność jest natychmiast Odczuwalna w postaci perfumowanego i przenikliwego aromatu kopru włoskiego, morwy i suszonego anyżu. Na podniebieniu Pinot Noir jest mocny i żywy, z dużą ilością nut jeżyny i dzikiego huckleberry.Łącząc elegancję Dundee Hills, surowy mięsień wzgórz Eola-Amity i ciemnoowocową naturę Winnicy Shea, to wino uosabia ducha doliny. Z lekko jędrnymi taninami i podstawową jasnością, jest to pełny, zrównoważony i zasłużenie szczery Pinot Noir. Niezwykły rocznik 2018 celebruje równowagę, fakturę i intensywny kolor, a to wino starannie wyraża to wszystko.