Meksykańska Zupa Kukurydziana

Meksykańska Zupa Kukurydziana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj meksykańskiej zupy kukurydzianej. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, 2 cebule, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Meksykańska Zupa Kukurydziana, Meksykańska Zupa Kukurydziana, oraz Świeża Meksykańska Zupa Kukurydziana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Jeśli używasz świeżej kukurydzy, zeskrobuj ziarna z kolb za pomocą małego ostrego noża lub łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kukurydzaświeża Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Połowę ziaren kukurydzy umieścić w blenderze z pomidorami, 2 szklanki bulionu i oregano. Puree aż będzie gładkie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W dużym rondlu na średnim ogniu, gotować boczek, obracając raz, aż brązowy i chrupiące, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Usuń boczek do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu, aby osuszyć. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
6
Dodaj cebulę do tłuszczu boczku w rondlu i gotuj, często mieszając, aż cebula będzie miękka i przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodać czosnek i mieszać przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
8
Dodać przecier pomidorowo-kukurydziany do rondla z pozostałymi 2 szklankami bulionu. Doprowadzić do niskiego wrzenia i dodać pozostałe całe ziarna kukurydzy. Dusić na średnim ogniu, aż zgęstnieje, o 20 protokół. Od czasu do czasu mieszaj i usuń pianę, gdy się rozwinie, za pomocą dużej płaskiej metalowej łyżki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
W razie potrzeby wymieszać połowę natki pietruszki i śmietany i podgrzać through.To podawać, udekorowane pokruszonym boczkiem, pozostałą pietruszką, pokruszonym serem i chipsami tortilla lub paskami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KruszySer Kruszy
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
Pokruszone Niebieskie Chipsy TortillaPokruszone Niebieskie Chipsy Tortilla
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest wino Tudor Wines Balo Vineyard Pinot Noir. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 68 dolarów.
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Rok 2007 był uważany za najlepszy rocznik, jaki mogliśmy zobaczyć za życia w Kalifornii. Ten szczególny pinot noir Z Anderson Valley pochodzi z Winnicy Balo, która znajduje się bezpośrednio po drugiej stronie drogi od winnicy Golden Eye i winnicy. Winnica jest jednym z rzadkich miejsc pinot noir, który nalega na chęć produkcji ogromnych win. Owoce i struktura są ogromne. To wino pięknie się starzeje przez kolejne 20 lat. Ciesz się teraz lub kup skrzynkę do picia w ciągu następnej dekady lub dwóch.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn