Meksykańska Zapiekanka Ryżowa
Przepis meksykańska Zapiekanka ryżowa jest gotowa w około 50 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 12. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, meksykańską mieszankę serów, chipsy kukurydziane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako niedrogi dodatek do Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 33%. Spróbuj Meksykańska Zapiekanka Ryżowa, Meksykańska Zapiekanka Ryżowa, oraz Meksykańska Zapiekanka Ryżowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotować ryż i 2 szklanki wody. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wymieszaj fasolkę chili, sos pomidorowy i 3/4 szklanki wody przez ugotowany ryż; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Wlać mieszankę ryżu do naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Rozłóż śmietanę na mieszance ryżu.
Pokruszone wiórki kukurydziane posypać warstwą kwaśnej śmietany; top z meksykańską mieszanką sera.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż do ogrzania i ser topi się, około 15 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Vin de Sandwich Pinot Noir Jimmy ' ego Johna. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i producenta wina Kenny Likitprakong.