Meksykańska Pizza Chorizo (Tlayuda)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj meksykańskiej pizzy Chorizo (Tlayuda). Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 242 kalorie, 9g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka chorizo wieprzowego, sól, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 18%. Spróbuj Wegetariańskie Grzyby Tlayuda, Mexican Chorizo, oraz Mexican Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do polewy chorizo i fasoli: w dużej ciężkiej patelni saute rozgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać chorizo i gotować, aż chrupiące, o 6 protokół.
Usuń z ciepła i rezerwy. W dużej ciężkiej patelni saute podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać fasolę i gotować na ciepło, o 5 protokół.
Połączyć masę kukurydzianą, 1 1/4 szklanki wody i soli w dużej misce do mieszania.
Dokładnie wymieszać ręcznie, aby uformować miękkie ciasto, około 2 minut. Jeśli ciasto czuje się suche, dodać więcej wody (jedna łyżka stołowa na raz). Rozgrzej 12-calową patelnię żeliwną.
Umieść kawałek papieru pergaminowego na płaskiej powierzchni. Połówkę ciasta wyłożyć na pergamin i ułożyć na wierzchu kolejny kawałek pergaminu. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto, aż będzie miało grubość 1/4 cala i średnicę 10 cali.
Skropić olej na gorącej patelni i umieścić rozwałkowane masy ciasta na patelni gotować przez około 2 protokół. Odwróć się, aby gotować po drugiej stronie.
Rozłóż 1/2 szklanki rozgrzanej fasoli na ugotowaną stronę ciasta.
Dodaj 1/4 szklanki sera Oaxaca i 1/2 szklanki gotowanego chorizo. Nadal gotować, aż ser topi się, kolejne 2 do 3 protokół.
Wyjąć pizzę z patelni na okrągły talerz. Top z sałatą lodową. Doprawić solą i pieprzem. Następnie posyp pokruszonym queso fresco i mżawką meksykańskiej cremy.
Pokroić w 4-calowe kwadraty i podawać natychmiast. Powtórz z pozostałą połową ciasta i dodatkami.