Meksykańska Lazania z kaktusem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj meksykańskiej lasagny z kaktusem. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 953 kalorie. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 11 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz SOS enchilada, fasolę refried, nopalitos i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Meksykańska Lazania, Meksykańska Lazania, oraz Meksykańska Lazania.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj dużą jednorazową aluminiową patelnię sprayem do gotowania.
Brązowa mielona wołowina na dużej patelni na średnim ogniu, łamanie mięsa na kruszy się, gdy brązowieje, 10 do 12 protokół.
Odcedzić nadmiar tłuszczu i wymieszać z przyprawą taco i połową sosu enchilada. Pozostały sos Enchilada należy zachować do późniejszego użycia. Doprowadzić mieszaninę wołowiny do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Odstaw mięso na bok.
Ułóż jedną paczkę tortilli na dnie przygotowanej aluminiowej patelni do pieczenia i równomiernie rozprowadź rozgrzaną fasolę w warstwie tortilli. Ułóż jeszcze 1 opakowanie tortilli o połówce na fasoli, a na wierzchu plasterki queso fresco.
Rozprowadź 1 opakowanie mieszanki serów meksykańskich o obniżonej zawartości tłuszczu na plastrach queso fresco.
Połowę pokrojonego nopalitos układamy w krzyżowy wzór na rozdrobnionym serze.
Top warstwa nopalito z 1 więcej pakiet tortillas i rozprowadzić mieszaninę wołowiny na tortillas; top z pozostałym pakietem tortillas. Zakończ zapiekankę pozostałym sosem enchilada i pozostałą 1 mieszanką serową. Na wierzchu ser z pozostałymi plastrami nopalito ułożonymi w krzyżowy wzór.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zapiekanka bąbelkuje, a polewa serowa topi się i zaczyna brązowieć, 25 do 30 minut.