Przepis Meksykańskie plasterki stek i zupa jęczmień może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 3 godziny i 25 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 388 kalorii, 27g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz chile papryki, papryka, seler, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek w plastrach z pieczarkami zupa jęczmienna, Meksykańska Zupa Fasolowo-Jęczmienna, oraz Stek Z Pieczarkami Zupa Jęczmienna dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połączyć kolendry, Worcestershire, czosnek, chiles, sok z limonki, majeranek i cebula w worku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka Szparagowa
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Majeranek
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2
Stek posypać solą i pieprzem i dodać do woreczka. Zwolnić powietrze i zamknąć worek, a następnie schłodzić. Marynować do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
3
Aby przygotować, stek doprowadzić do temperatury pokojowej, podgrzać patelnię grillową do średniej wysokości, otrząsnąć nadmiar marynaty i gotować stek przez kilka minut z każdej strony. Cienko pokroić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Gruby Czerwony Cukier
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
4
Do zupy: doprowadzić garnek wody do wrzenia, sól i gotować jęczmień do miękkości, ale al dente, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Odcedzić i skropić odrobiną oleju. Przechowywać w plastikowym pojemniku aż do nocy podać zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
W garnku do zupy podgrzać 2 łyżki EVOO, 2 obroty patelni, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać czosnek, seler, papryka chile, cebula i papryka, i doprawić solą i pieprzem. Gotować, aby zmiękczyć warzywa, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Dodaj Czas, pomidory i kolendra, i gotować na wolnym ogniu, aby połączyć smaki, o 20 protokół. Schłodzić, przykryć i przechowywać w celu przygotowania posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
9
Aby służyć, podgrzać zupę do niskiego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
10
Dodać jęczmień i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień
11
Podawać zupę w płytkich miseczkach i dodać pokrojony stek spódnicy. Podaj kliny limonki, Worcestershire i gorącym sosem do polewy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka Szparagowa
Klin Wapienny
Ser Cheddar, Tarty, Do Posypania
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.