Meksykańska Gorąca Czekolada

Meksykańska Gorąca Czekolada
Meksykańska gorąca czekolada może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka brązowego cukru, kakao, mielonej gałki muszkatołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gorąca czekolada i tosty Marshmallow garnki de Creme, Sałatka Z Gorącym Kurczakiem, oraz Zupa gorąco-kwaśna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 1 szklanka mleka i kakao w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połącz pozostałe 5 szklanek mleka, czekoladę, cukier, gałkę muszkatołową i 2 laski cynamonu w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WaniliaWanilia
CzekoladaCzekolada
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
NasionaNasiona
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj mieszankę kakao do patelni. Gotować 25 minut lub aż dokładnie ogrzane i czekolada topi się, często mieszając. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
4
Podawać z pianką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
5
W razie potrzeby udekoruj zmieloną papryką czerwoną i cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Laska CynamonuLaska Cynamonu

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn