Meksykański makaron z serem
Przepis meksykański makaron i ser jest gotowy w około 35 minut i jest zdecydowanie doskonały lacto ovo vegetarian opcja dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Za 1,26 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 636 kalorii, 28g białka, oraz 31g tłuszczu. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, chili w proszku, makaronu łokciowego i soli. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Meksykański makaron z serem, Meksykański makaron z serem, oraz Meksykański makaron z serem.
Instrukcje
Gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem w dużym rondlu rozpuść masło. Wymieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Zmniejszyć ogień; dodać sok z limonki. Wymieszaj 1-1 / 2 szklanki sera cheddar i 1 szklankę sera pepper Jack, aż się rozpuści.
Zdjąć z ognia. Dodaj jalapeno, chili w proszku i sól.
Odcedź makaron; Dodaj do sosu serowego i wrzuć do płaszcza.
Przenieś do natłuszczonego 8 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia. Na wierzch z pozostałymi serami; posypać papryką.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do stopienia sera.
Polecane wino: Lambrusco, Riesling, Chenin Blanc
Makaron i ser naprawdę dobrze komponują się z Lambrusco, Riesling i Chenin Blanc. Z bogatym, tandetnym mac & cheese będziesz chciał oczyścić podniebienie czymś chrupiącym i kwaśnym. Polecamy Chenin Blanc, Riesling lub dry Lambrusco, jeśli masz ochotę na czerwień. Jednym z win, które można spróbować, jest Venturini Baldini Marchese Manodori Lambrusco. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Venturini Baldini Marchese Manodori Lambrusco]()
Venturini Baldini Marchese Manodori Lambrusco
Harmonijna mieszanka odmian Lambrusco Marani, Maestri, Salamino i Grasparossa, uprawianych na glebach gliniasto-piaszczystych. Winogrona są zbierane w ciągu pierwszych dziesięciu dni września. Krótka metoda Charmat. Przyjemnie owocowe i pikantne, przypominające Dzikie fioletowe i łagodne wiśniowe perfumy o delikatnie korzennym zapachu goździków i pieprzu. Średnio mocny z żywą taniną; zrównoważony, świeży i bardzo wyrafinowany. Certyfikowany Organiczny.Mieszanka: 25% Lambrusco Marani, 25% Lambrusco Maestri, 25% Lambrusco Salamino, 25% Lambrusco Grasparossa