Meksykańska Zupa Kukurydziana

Meksykańska Zupa Kukurydziana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj meksykańskiej zupy kukurydzianej. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, 2 cebule, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Meksykańska Zupa Kukurydziana, Meksykańska Zupa Kukurydziana, oraz Świeża Meksykańska Zupa Kukurydziana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Jeśli używasz świeżej kukurydzy, zeskrobuj ziarna z kolb za pomocą małego ostrego noża lub łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kukurydzaświeża Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Połowę ziaren kukurydzy umieścić w blenderze z pomidorami, 2 szklanki bulionu i oregano. Puree aż będzie gładkie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W dużym rondlu na średnim ogniu, gotować boczek, obracając raz, aż brązowy i chrupiące, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Usuń boczek do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu, aby osuszyć. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Dodaj cebulę do tłuszczu boczku w rondlu i gotuj, często mieszając, aż cebula będzie miękka i przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodać czosnek i mieszać przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
8
Dodać przecier pomidorowo-kukurydziany do rondla z pozostałymi 2 szklankami bulionu. Doprowadzić do niskiego wrzenia i dodać pozostałe całe ziarna kukurydzy. Dusić na średnim ogniu, aż zgęstnieje, o 20 protokół. Od czasu do czasu mieszaj i usuń pianę, gdy się rozwinie, za pomocą dużej płaskiej metalowej łyżki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
W razie potrzeby wymieszać połowę natki pietruszki i śmietany i podgrzać through.To podawać, udekorowane pokruszonym boczkiem, pozostałą pietruszką, pokruszonym serem i chipsami tortilla lub paskami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KruszySer Kruszy
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest wino Tudor Wines Balo Vineyard Pinot Noir. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 68 dolarów.
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Rok 2007 był uważany za najlepszy rocznik, jaki mogliśmy zobaczyć za życia w Kalifornii. Ten szczególny pinot noir Z Anderson Valley pochodzi z Winnicy Balo, która znajduje się bezpośrednio po drugiej stronie drogi od winnicy Golden Eye i winnicy. Winnica jest jednym z rzadkich miejsc pinot noir, który nalega na chęć produkcji ogromnych win. Owoce i struktura są ogromne. To wino pięknie się starzeje przez kolejne 20 lat. Ciesz się teraz lub kup skrzynkę do picia w ciągu następnej dekady lub dwóch.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn