Medaliony Z Łososia Azjatyckiego
Przepis na Azjatyckie medaliony z łososia może zaspokoić Twoje Azjatyckie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Za 4,43 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 34g białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś szczypiorek, olej sezamowy, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 38%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy obejmują Azjatyckie Medaliony Wieprzowe, Medaliony wieprzowe z azjatyckim stylem, oraz Pikantne medaliony wieprzowe po koreańsku z azjatycką Slaw.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj cebulę, szczypiorek, pietruszkę i czosnek; odstawić. Namocz sznurek kuchenny w wodzie.
Za pomocą pincety lub małych szczypiec usuń kości szpilek z łososia, wyciągając je pod kątem. Aby odkostnić łososia do walcowania, zacznij od jednego końca płata żołądka i przeciąć między kościami aż do kręgosłupa.
Wytnij wokół kręgosłupa i małej kości nad nim, przecinając całą drogę do skóry, ale nie przez nią, trzymając obie strony razem. Powtórz po drugiej stronie, aby środkowe kości były całkowicie oddzielone od steku z łososia.
Na każdym steku odetnij około 2 cali. skóry od końca lewego płata żołądka. Otwórz steki na płasko. Łyżka mieszanki cebuli na łososia. Złóż lewą stronę nad nadzieniem. Ostrożnie zwiń łososia, aby utworzyć okrąg. Owiń nasączony sznurek kuchenny wokół bułek z łososiem i zawiąż.
W małej misce wymieszaj syrop, ocet, sos hoisin i olej sezamowy. Odstawić 1 łyżkę sosu do podania. Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy.
Grilluj łososia bez przykrycia na średnim ogniu lub piecz 4 cale. z ognia przez 4 minuty z każdej strony; często fastrygowanie zarezerwowaną marynatą. Obróć łososia i grilluj 2-3 minuty dłużej lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Skrop łososia zarezerwowanym sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Calista Coast Range Pinot Noir z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Calista Coast Range Pinot Noir
Linia Calista Coast 2012 Pinot Noir ma głęboki rubinowy kolor z aromatami suszonych wiśni, płatków róży, fioletu i palonych ziaren kawy. Rabarbar, wiśnia i nuty żurawiny przepływają przez podniebienie do zrównoważonego i długiego wykończenia mieszanych ciemnych owoców i czarnej herbaty.