Medaliony wieprzowe z sosem czosnkowo-imbirowym granat

Medaliony wieprzowe z sosem czosnkowo-imbirowym granat
Medaliony wieprzowe z czosnkowo-imbirowym sosem granat może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka wody, kolendry, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Spróbuj Medaliony wieprzowe z sosem granatowo-wiśniowym, Medaliony z polędwicy wieprzowej z chińskim imbirem i sosem cytrynowym, oraz Medaliony wieprzowe z sosem czosnkowo-Truskawkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodać wieprzowinę; zapiekać i marynować w lodówce 2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
3
Wyjąć wieprzowinę z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
4
Posypać wieprzowinę 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
5
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozgrzać olej w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać wieprzowinę; gotować 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
8
Zalać marynatą wieprzową. Zawiń uchwyt patelni folią; piec w temperaturze 350 przez 10 minut lub aż termometr zarejestruje 160 (lekko różowy).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć wieprzowinę z patelni; odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Pokrój poprzecznie na 8 sztuk.
11
Połącz 1 łyżkę wody i skrobię kukurydzianą, dobrze mieszając trzepaczką. Doprowadzić marynatę do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MarynataMarynata
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do marynaty; gotować 1 minutę lub aż sos zgęstnieje, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MarynataMarynata
SOSSOS
13
Podawać na wieprzowinie; posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
WieprzowinaWieprzowina
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn