Meat Lite: Pasta Z Tuńczyka I Ciecierzycy
Mięso Lite: tuńczyk-ciecierzyca Spread może być tylko przyprawa szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 216 kalorii, 19g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka octu sherry, oliwki utwardzone olejem, suszone pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Meat Lite: Orzechowy Makaron, Meat Lite: kalafior Ain ' t No Wallflower, oraz Meat Lite: Resztki Empanadas.
Instrukcje
Połączyć czosnek, ciecierzyca, tuńczyk z olejem, suszone pomidory, oliwki, i ocet w misce robota kuchennego. Pulsuj 5 do 10 razy, skrobając miskę co kilka razy, aż uzyskasz bardzo grubą i grubą pastę. (Jeśli pulsujesz za dużo, staje się nieprzyzwoicie papkowaty i pasty. Nie tego chcesz.)
Przekładamy do miski, mieszamy z natką pietruszki i nadajemy jej smak. Doprawić solą i pieprzem, mieszając w ilości wystarczającej do połączenia oliwy z oliwek.
Podawać spread z flatbread, scoop go na kanapkę, lub rzeczy do całego słoika papryki piquillo na imponujące, ale łatwe przystawki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah