Maślanka Miód Chleb Pszenny
Need a chleb wegetariański? Maślanka miód chleb pszeniczny może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 41 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki, oleju roślinnego, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chleb pełnoziarnisty maślano-miodowy, Maślanka Miód Pęknięty Chleb Pszenny, oraz Chleb Pszenny Maślany.
Instrukcje
Połączyć drożdże, mąka pełnoziarnista, mąka uniwersalna, soda oczyszczona, sól, miód, olej i maślanka na patelni Maszyny do chleba.
Jeśli pieczenie w maszynie do chleba użyj ustawienia średniej temperatury.
W przypadku pieczenia w piekarniku, użyj cyklu ręcznego lub ciasta, aby wyrabiać ciasto.
Wyjąć z piekarnika i umieścić na natłuszczonej patelni bochenka.
Niech wzrosną, aż podwoi się rozmiar.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez 25 minut lub aż dno bochenka brzmi pusto po naciśnięciu.