Maślanka-Kurczak Smażony W Piekarniku
Maślanka-smażony kurczak w piekarniku może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 349 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Idź do sklepu i odbierz obrane udka z kurczaka, obrane ze skóry, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać niskotłuszczową maślankę, można śledzić to danie główne z Meyer Lemon Pound Cake jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Smażony W Maślance Po Piwie, Kurczak Z Maślanką Smażoną W Piekarniku, oraz Kurczak Z Maślanką Smażoną W Piekarniku.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w małej misce.
Umieść mąkę w dużej wytrzymałej, plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj 1 1/2 mieszanki papryki łyżeczki. Wrzucić, aż dokładnie połączone.
Umieścić okruchy krakersów w płytkim naczyniu; dodać pozostałą mieszankę papryki. Mieszać aż do dobrze wymieszane.
Do małej miski wlać maślankę.
Dodać kurczaka, 2 kawałki na raz, do mieszaniny mąki; uszczelnić worek i wstrząsnąć do płaszcza kurczaka.
Wyjąć kurczaka z worka; zanurzyć w maślance. Dredge kurczaka w mieszance okruchów.
Umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną kurczaka i mąki.
Lekko posmarować kurczaka sprayem do gotowania.
Piec w 425 przez 23 do 25 minut lub aż kurczak jest gotowy.