Małże w pikantnym czerwonym sosie

Małże w pikantnym czerwonym sosie
Małże w pikantnym czerwonym sosie to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1251 kalorii, 31g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 6,84 zł / porcja, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz czosnek, czosnek, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Małże z pikantnym sosem pomidorowym, Faszerowane małże w pikantnym sosie pomidorowym, oraz pikantne małże w sosie z białego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać czosnek i pieprz czerwony, i saute aż pachnące, mieszając, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodać białe wino i sos pomidorowy, zwiększyć ogień do wysokiej, przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
4
Dodaj małże i wymień pokrywkę. Gotować na dużym ogniu 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
5
Zdjąć pokrywkę i delikatnie wymieszać. Nadal gotować, aż małże są całkowicie otwarte i mocno ugotowane, o 4 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
6
Wyjmij garnek z ognia i delikatnie przenieś małże z garnka do dużej miski z chińskim skimmerem z siatki drucianej. Zwróć garnek na ciepło i zwiększ ciepło do wysokiej. Gotować przez minutę lub 2, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć łyżkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Polać małże sosem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Umieść pomidory z puszki w dużej misce i umieść (czyste) ręce w misce i zmiażdż pomidory, aby rozpadły się na kilka małych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Zielona PaprykaPosiekana Zielona Papryka
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
W holenderskim piekarniku 5-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż będzie pachnąca, ale zanim się pali, około 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
10
Dodać liście laurowe i mieszać je w oleju, aż zaczną brązowieć, o 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cienki-Cienki-
11
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę, aż zacznie się złoty kolor, a następnie dodać cebulę, marchew, i oregano. Gotować warzywa, aż będą bardzo brązowe, o 15 do 20 protokół. Mieszaj od czasu do czasu, na tyle, aby zapobiec ich przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
12
Dodać pokruszone pomidory z sokiem, pastę pomidorową, sól i pieprz, i 1 1/2 szklanki wody, (białe wino lub sok z małży może być dodany w zależności od przeznaczenia) i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż poziom sosu zmniejszyła się o 2 lub 3 cale i sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki. Gotować sos przez około 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu, aby nie przyklejał się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
13
Wyjąć z ognia, schłodzić w garnku, a następnie w temperaturze pokojowej przenieść do szczelnego plastikowego pojemnika i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Ten sos będzie przechowywać 10 dni w dobrze zamkniętym pojemniku w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
15
Korzystając z mojego przepisu na podstawowy czerwony sos, możesz zrobić szybki i pikantny sos "Fra diavolo", który jest pyszny, skropiony grillowanymi kałamarnicami i innymi owocami morza. Do wyposażenia potrzebny będzie 3-litrowy rondel i drewniana łyżka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
16
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu 3-quart lekko na średnim ogniu i podsmażyć czosnek i pokruszony czerwony pieprz, aż czosnek jest pachnący i zaczyna brązowo, o 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
17
Dodaj czerwony sos, sok z małży i sól, do smaku, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu na średnim ogniu, aż sos powróci do grubości i ilości czerwonego sosu, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Składniki

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Rodzaje PotrawSos
Magazyn