Małże w pikantnym czerwonym sosie

Małże w pikantnym czerwonym sosie
Małże w pikantnym czerwonym sosie to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1251 kalorii, 31g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 6,84 zł / porcja, ten przepis okładki 58% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz czosnek, czosnek, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Małże z pikantnym sosem pomidorowym, Faszerowane małże w pikantnym sosie pomidorowym, oraz pikantne małże w sosie z białego wina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać czosnek i pieprz czerwony, i saute aż pachnące, mieszając, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Dodać białe wino i sos pomidorowy, zwiększyć ogień do wysokiej, przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
4
Dodaj małże i wymień pokrywkę. Gotować na dużym ogniu 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
5
Zdjąć pokrywkę i delikatnie wymieszać. Nadal gotować, aż małże są całkowicie otwarte i mocno ugotowane, o 4 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
6
Wyjmij garnek z ognia i delikatnie przenieś małże z garnka do dużej miski z chińskim skimmerem z siatki drucianej. Zwróć garnek na ciepło i zwiększ ciepło do wysokiej. Gotować przez minutę lub 2, aż sos będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć łyżkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Polać małże sosem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
8
Umieść pomidory z puszki w dużej misce i umieść (czyste) ręce w misce i zmiażdż pomidory, aby rozpadły się na kilka małych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
14 Filiżanek Startego Sera Romano14 Filiżanek Startego Sera Romano
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
W holenderskim piekarniku 5-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu, aż będzie pachnąca, ale zanim się pali, około 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
10
Dodać liście laurowe i mieszać je w oleju, aż zaczną brązowieć, o 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
11
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę, aż zacznie się złoty kolor, a następnie dodać cebulę, marchew, i oregano. Gotować warzywa, aż będą bardzo brązowe, o 15 do 20 protokół. Mieszaj od czasu do czasu, na tyle, aby zapobiec ich przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
12
Dodać pokruszone pomidory z sokiem, pastę pomidorową, sól i pieprz, i 1 1/2 szklanki wody, (białe wino lub sok z małży może być dodany w zależności od przeznaczenia) i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż poziom sosu zmniejszyła się o 2 lub 3 cale i sos jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki. Gotować sos przez około 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu, aby nie przyklejał się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
13
Wyjąć z ognia, schłodzić w garnku, a następnie w temperaturze pokojowej przenieść do szczelnego plastikowego pojemnika i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
14
Ten sos będzie przechowywać 10 dni w dobrze zamkniętym pojemniku w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
15
Korzystając z mojego przepisu na podstawowy czerwony sos, możesz zrobić szybki i pikantny sos "Fra diavolo", który jest pyszny, skropiony grillowanymi kałamarnicami i innymi owocami morza. Do wyposażenia potrzebny będzie 3-litrowy rondel i drewniana łyżka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
16
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu 3-quart lekko na średnim ogniu i podsmażyć czosnek i pokruszony czerwony pieprz, aż czosnek jest pachnący i zaczyna brązowo, o 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
17
Dodaj czerwony sos, sok z małży i sól, do smaku, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu na średnim ogniu, aż sos powróci do grubości i ilości czerwonego sosu, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.średnia marchewka (ok., pokrojona w 1/4 cala kostkęśrednia marchewka (ok., pokrojona w 1/4 cala kostkę2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałkiziemniaki rdzawe (około 2 do 3 średnich), obrane i pokrojone na kawałki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz2Batoniki toffi Heathkruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweduże ząbki czosnku, posiekane (oduże ząbki czosnku, posiekane (o6goździkiłyżka mielonego czosnkułyżka mielonego czosnku12goździki średniegłówkę (o czosnku, obranym i drobno posiekanymgłówkę (o czosnku, obranym i drobno posiekanym4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSos czerwony lub sos Fra Diavlo, przepisy poniżejSos czerwony lub sos Fra Diavlo, przepisy poniżej4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSos czerwony, przepis powyżejSos czerwony, przepis powyżej1kilogramymałże, oczyszczone, oczyszczone, wypłukane i osuszonemałże, oczyszczone, oczyszczone, wypłukane i osuszone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.średnia cebula (ok., pokrojona w 1/4 cala kostkęśrednia cebula (ok., pokrojona w 1/4 cala kostkę2Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeżo posiekane liście pietruszkiświeżo posiekane liście pietruszki2kilogramypomidory śliwkowe w sokupomidory śliwkowe w soku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna lub morskasól koszerna lub morska4krewetki i żyłkiSól koszerna lub morskaSól koszerna lub morska23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Rodzaje PotrawSos
Magazyn