Małże w pikantnym bulionie kokosowym
Małże w pikantnym bulionie kokosowym to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap hor d ' oeuvre. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 29g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, Małży, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Małże W Bulionie Kokosowym, Małże w pikantnym bulionie pomidorowym, oraz Małże gotowane na parze w kokosowym bulionie Curry.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 7 składników w holenderskim piekarniku i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże; przykryć i gotować 5 minut lub do otwarcia muszli.
Zdjąć z ognia; wyrzucić nieotwarte łuski. Łyżka 1 1/2 szklanki mieszanki bulionu do każdej z 2 miski zupy. Podziel małże równomiernie między każdą miskę zupy.
Udekoruj posiekaną bazylią.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.