Małże Smażone
Smażone małże mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, cytryna, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Małże Smażone, Małże a La Mariniere (małże gotowane na parze), oraz Małże dla jednego (lub dwóch) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj pory, szalotki, czosnek, małże, białe wino, i cytryna i saute nad, aż małże otwarte. Doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać masło i pomidory. Kontynuuj gotowanie, aż masło stopi się, ostrożnie podrzucając, aby połączyć.
Posypać tymiankiem i pietruszką, dodając więcej, do smaku, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau