Małże Marinara
Need a dairy free i pescatarian hor d ' oeuvre? Małże Marinara może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 448 kalorii, 26g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, liście oregano, małże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jasną oliwę z oliwek, możesz podążać za tym daniem głównym z Chleb Bananowy (Diabetyk) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Małże Marinara, Małże Marinara, oraz Małże Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute aż gotowane.
Dodać wino i zmniejszyć o połowę, następnie dodać pomidory śliwkowe, oregano i pietruszkę.
Dodać małże do patelni i pozostawić do gotowania przez około 10 minut, aż wszystkie małże są otwarte.
Przełóż małże na talerz. (Należy wyrzucić małże, które się nie otwierają.)
Możesz kopiec trochę makaronu w środku talerza otoczonego małże lub mieć niektóre bruschetta poręczny do zanurzenia w sosie.
Dostosuj przyprawę do sosu z solą i pieprzem, w razie potrzeby. Małże posmarować sosem i tuż przed podaniem posypać świeżą posiekaną bazylią.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Stonestreet Estate Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![Stonestreet Estate Chardonnay]()
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.