Małże Kambodżańskie Gotowane Na Parze
Kambodżańskie małże na parze mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 851 kalorii, 45g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.87 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz chleb, kawałki ananasa, olej sałatkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Spróbuj Małże a La Mariniere (małże gotowane na parze), Małże Gotowane Na Parze, oraz Małże Gotowane Na Parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odrzuć wszystkie otwarte małże, które nie zamykają się po naciśnięciu muszli.
W 6-do 8-quart patelni na dużym ogniu, wymieszać olej i chili, aż chili kuleją, 1 do 2 minut.
Dodaj bulion z kurczaka, mleko kokosowe w puszkach, mieloną kurkumę i ocet ryżowy. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Dodaj małże, przykryć, i gotować, aż muszle Otwarte, 6 do 10 protokół.
Kadzi małże i bulion do szerokich misek.
Łyżka kawałki ananasa równo na małże i posypać porcje kolendry. Doprawić do smaku solą.
Podawać małże z chlebem, aby zanurzyć się w bulionie podczas jedzenia.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.