Małże duszone z boczkiem
Duszone małże z boczkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 235 kalorii, 17g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka pora, boczek, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Podobne przepisy to Małże duszone z boczkiem, Małże z cydrem i boczkiem, oraz Kremowe małże z dymionym boczkiem i twardym cydrem.
Instrukcje
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Dodaj por, sól, i pieprz na patelnię; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Dodaj boczek, małże i cydr; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować 5 minut lub do otwarcia Małży; wyrzucić nieotwarte muszle.
Umieść około 9 małży w każdej z 4 płytkich misek. Chochla około 1/2 szklanki mieszanki bulionu do każdej miski, i posypać każdą porcję z 1 1/2 łyżeczki posiekanej pietruszki.
Piwo Uwaga: tworząc ten posiłek, nie zapomnij schłodzić piwa. Porter to uniwersalny styl ciemnego piwa, który jest mniej zwęglony i lżejszy niż większość stoutów. Spróbuj Sierra Nevada Porter ($8/sześciopak) z Kalifornii. O średniej zawartości z nutami chmielu grejpfrutowego, jest wystarczająco lekki, aby przygotować sałatkę ze szpinakiem, z karmelem, kawą i smakami dymu, które uzupełniają bulion z bekonu i małży. - Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Stonestreet Estate Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![Stonestreet Estate Chardonnay]()
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.