Matcha Munchies na monstrualne apetyty
Matcha Munchies dla potwornych apetytów to bezglutenowe i wegańskie napój. Jedna porcja zawiera 359 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 233 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jeśli masz olej kokosowy, sól, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Matchan Almond Layer Cake z lukrem Matcha, On-the-Go Munchies, oraz Mix and Match Munchies.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200ºF i lekko posmaruj galaretką lub jakąkolwiek blachą do pieczenia.
Połączyć popped kukurydzy i pestek dyni w dużej misce i zestaw aside.In średni rondel z wysokimi bokami, połącz cukier, proszek matcha, syrop kukurydziany, stopioną margarynę lub olej kokosowy i sól.
Energicznie ubijać, aby rozbić wszelkie małe grudki matcha przed kontynuowaniem. Mogą być trudne do rozproszenia, zwłaszcza w gorących cieczach, więc nie bój się naprawdę pobić mieszaninę, gdy masz szansę.Ustaw patelnię na kuchence na średnim ogniu. Okresowo mieszaj, gdy mieszanina się nagrzeje, aż cukier się rozpuści. Gdy osiągnie pełne wrzenia, zatrzymać mieszanie i pozostawić do gotowania w żywej bańki przez 5 minut. Nie spiesz się!
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią. Pracując szybko, ale ostrożnie, wlej gorący syrop cukrowy do miski popped corn i delikatnie wymieszaj, aby pokryć.
Przenieś całość na przygotowaną patelnię do pieczenia, rozkładając ją na równą warstwę, jak to możliwe, i przenieś do piekarnika.
Piec, mieszając co 15 minut, przez 1 godzinę.
Niech ostudzić całkowicie przed skropienie całego z roztopioną czekoladą. Pozostawić czekoladę do pełnego ustawienia przed rozbiciem popcornu na duże klastry.Przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu maksymalnie przez 3-4 dni.