Masło orzechowe zachwyca
Peanut Butter Delights to przyprawa na 30 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 283 kalorie. Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka kremowego masła orzechowego, cukru, ekstraktu waniliowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 14% wyniku, co nie jest wynikiem super. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Peanut Butter Chocolate Delights, Peanut Butter Berry Delights i Apple Peanut Butter Delights.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj tłuszcz, masło, masło orzechowe, 1 szklankę cukru i brązowy cukier, aż będą jasne i puszyste, około 4 minut.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać.
Rozwałkuj na grubość 1-1/2 cala. kulki; obtoczyć w pozostałym cukrze.
Umieścić w odległości 2 cali od siebie na nienatłuszczonych blachach do pieczenia. Końcem rączki drewnianej łyżki wykonaj wgłębienie pośrodku każdej kulki.
W małej misce ubij masło orzechowe i serek śmietankowy na gładką masę. Ubij cukier, żółtko i wanilię. Do każdego wgłębienia włóż około 3/4 łyżeczki nadzienia.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu, aż ciasto będzie twarde w dotyku.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia.
W kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady; mieszaj, aż będzie gładka. Zanurzaj spody ciasteczek w czekoladzie; pozwalając, aby nadmiar spłynął.
Na blaszce wyłożonej woskowanym papierem ułożyć czekoladową stroną do góry. Przechowywać w lodówce aż do zestalenia.
Do posypania w dużym rondlu rozpuść masło.
Wymieszaj cukier cukierniczy i kakao. Stopniowo dodawaj wodę, ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszać z wanilią.
Skropić wierzch ciasteczek. Schładzaj, aż czekolada stwardnieje. Przechowywać w hermetycznym pojemniku w lodówce.