Masło Orzechowe Masło Słodkie Bułeczki
Ten przepis służy 9 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 15g białka, oraz 29g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 227 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka wody, mąka chlebowa, chrupiące masło orzechowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Słodkie bułeczki z masłem orzechowym z polewą czekoladową, Czekoladowe masło orzechowe Bundt ciasto ze słodkim lukrem z masła orzechowego, oraz Śmierć przez masło orzechowe: ciasteczka z masłem orzechowym z czekoladowymi kubkami z masłem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wodę, cukier i drożdże w misce miksera stojącego.
Dodaj mąkę chlebową i kaszę manną i zagniataj za pomocą haka do ciasta, aż mieszanina zacznie się elastyczna. Przykryj miskę folią i odstaw na 20 minut.
Dodać sól i 6 łyżek masła, pokroić na małe kawałki. Zagniataj za pomocą haka do ciasta, aż masło zostanie całkowicie włączone, a mieszanina stanie się gładka i elastyczna. Przykryć folią i odstawić na 30 minut.
Zmyć powierzchnię roboczą i spryskać 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia sprayem do pieczenia.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i krótko zagnieść. Uformuj go w prostokąt, a następnie zwiń w prostokąt o wymiarach 12x16 cali. Ustaw go z jednym z długich boków do ciebie.
Rozłóż masło orzechowe na cieście cienko pokrywając całą powierzchnię z wyjątkiem około cala na krawędzi najdalej od Ciebie.
Na wierzch masła orzechowego posypać brązowym cukrem. Nie musi być całkowicie równe, ale staraj się nie mieć ogromnych kęp. Jeśli chcesz, posypać szczyptę lub dwie grubej soli na wierzchu, jak również.
Zaczynając od strony najbliżej Ciebie, zwijając ciasto, styl jellyroll. Nie zwijaj go mocno-chcesz, aby był nieco luźny. Po dotarciu do końca, szczypta ciasto do uszczelnienia szwu.
Ciasto pokroić na 3 równe kawałki, a następnie każdy z nich pokroić na 3 kawałki w sumie
Ułóż rolki, przyciąć bok w dół, na patelni w 3 rzędach. Spłaszczyć rolki trochę tak, że wszystkie są tej samej wysokości i ledwo dotykają się na patelni.
Pozostałe 2 łyżki masła podzielić na kawałki i ułożyć na wierzchu każdej rolki. Przykryj ciasto folią i pozostaw do podwojenia, około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni. Gdy ciasto wzrośnie, zdjąć folię i piec, aż bułki są ładnie rumiane, o 35 protokół.
Usunięto rolki z patelni i niech ostygną, jeśli nie podajesz je natychmiast. Aby uzyskać miękki wierzch, przykryj rolki czystym ręcznikiem kuchennym, gdy ostygną.
Jeśli chcesz, możesz je posypać posypką cukru pudru lub skropić je mżawką ulubionej glazury. Osobiście lubię je proste.