Masło Jabłkowe
Masło jabłkowe może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 1375 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka gotowania jabłek, zmielony cynamon, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Karmelowo-jabłkowy Dip sernikowy na # SundaySupper Autumn Apple Party.
Instrukcje
Połącz jabłka i wodę, aby przykryć w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować 15 minut lub aż jabłka będą miękkie.
Drenaż. Jabłka przeciskamy przez sito.
Połącz pulpę jabłkową i pektynę owocową w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę. Wymieszać z cukrem i cynamonem. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 1 godzinę lub aż zgęstnieje.
Łyżka dżemu jabłkowego natychmiast do gorących, wysterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calową przestrzeń na głowę; przykryć od razu metalowymi pokrywkami i mocno przykręcić paski. Proces w łaźni wrzącej wody 10 minut.