Maszyna do chleba Por i chleb orzechowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać chleb maszyna Por i orzechowy chleb spróbować. Ten przepis służy 24. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz sól, liście oregano, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Podobne przepisy to Chleb z porem i orzechami, Chleb Owsiany (Maszyna Do Chleba/Wypiekacz Do Chleba), oraz Mały Ultra-Lekki Zdrowy Francuski Chleb Bochenek (Abm) Chleb Maszyna.
Instrukcje
Dodaj mąkę chlebową, mąkę pełnoziarnistą, 1 1/2 szklanki wody, liście oregano, sól i drożdże do maszyny do chleba zgodnie ze wskazówkami producenta. Wybierz cykl ciasta. Pod koniec cyklu zeskrobać ciasto na lekko posypaną mąką deskę. Zagnieść w porach i orzechach włoskich.
Zeskrobać ciasto na dobrze posmarowaną mąką deskę i krótko zagnieść, aby wydalić powietrze. Lekko posypanymi mąką dłońmi zbierz w kulkę, a następnie rozciągnij i podwiń krawędzie, aby uformować gładki owal z lekko zwężającymi się końcami (około 8 cali. długie i 4 w. szeroki w środku).
Kłaść bochenek na dobrze posmarowanej mąką powierzchni, lekko odkurzyć mąką, przykryć luźno folią i pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej, aż lekko opuchnie i przytrzyma odcisk palca po lekko naciśnięciu, około 1 1/2 godziny.
Posypać 13-na 17-calowy blachy do pieczenia obficie z mąki kukurydzianej.
Przełożyć bochenek na prześcieradło. Za pomocą ostrego noża wykonaj trzy ukośne cięcia o głębokości 1 cala i od 1 do 2 cali w poprzek bochenka.
Umieść arkusz na stojaku w dolnej trzeciej części pieca regularnego lub konwekcyjnego 450.
Lub, jeśli używasz kamienia do pieczenia, delikatnie przesuń krawędź blachy do pieczenia pokrytej kukurydzą pod bochenkiem i podnieś ją na koniec blachy. Ukośnik zgodnie z kierunkiem powyżej, a następnie delikatnie przesuń bochenek na jedną stronę kamienia w piekarniku.
Spryskaj od 3 do 4 tryskaczy wody na podłogę lub boki piekarnika, uważając, aby nie natryskiwać w pobliżu elementu grzejnego lub żarówki, a następnie szybko zamknij drzwi.
Piec chleb, spryskując dwa razy więcej w odstępach 5-minutowych podczas pierwszych 10 minut pieczenia, aż skórka będzie dobrze rumiana, łącznie 35 do 45 minut.
Przenieść bochenek do regału do ostygnięcia przez co najmniej 1 godzinę. Przechowywać w papierowej torbie w temperaturze pokojowej do 2 dni. Aby ponownie odsączyć skórkę, umieść Bochenek bezpośrednio na stojaku w piekarniku 400 i piecz przez około 5 minut.