Maszyna Do Chleba Naan
Maszyna do chleba Naan trwa z grubsza 2 godziny od początku do końca. Ten hor d ' oeuvre ma 403 kalorii, 14g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za 53 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Mieszanka soli, cukru, oleju canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 44%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Maszyna Do Chleba Naan, Chleb Peshawari Naan (Maszyna Do Chleba), oraz Lemony rozsuwany chleb prosty z maszyną do chleba i patelnią Bundt.
Instrukcje
Na patelni do pieczenia chleba umieść wszystkie składniki w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz ustawienie ciasta (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1 do 2 łyżek wody lub mąki).
Po zakończeniu cyklu obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podziel na sześć porcji; uformuj kulki.
Rzuć każdą piłkę do 1/4 cala. gruby owal.
Posmaruj blaty wodą. Na wysmarowanej tłuszczem dużej patelni przykryj i gotuj ciasto mokrą stroną do dołu na średnim ogniu przez 1 minutę. Obróć ciasto; przykryj i gotuj przez 30 sekund dłużej lub na złoty kolor. Powtórz z pozostałym ciastem.
Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose
Riesling, Gruener Veltliner i musujące różowe to świetny wybór dla Naan. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest dr Hermann Dr H. Riesling. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Dr Hermann Dr H. Riesling]()
Dr Hermann Dr H. Riesling
Zapachy ziół i owoców pestkowych. Słodki, świeży, owocowy o żywej kwasowości. To wino jest idealne do pikantnych potraw, szczególnie pikantnych Azjatyckichkwizyna, lekka i świeża kwasowość jest taka, że można ją spożywać samodzielnie.