Masala Chai Shortbread
Przepis Masala Chai Shortbread może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 30 i kosztuje 5 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 49 kalorii. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cynamon, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj 10 sposobów gotowania z Chai Plus Chai kruche ciasteczka z solą morską, Masala Tea powder, jak zrobić Masala Tea powder lub Chai masala, oraz Masala Chai dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do średniej miski przesiać mąkę, sól, liście herbaty, kardamon, imbir, gałkę muszkatołową, cynamon i czarny pieprz.
Dodaj masło i cukier do miski miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła i ubijaj na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste, około 3 minut.
Dodać mieszaninę mąki i wymieszać na najniższej prędkości, aż tylko połączone.
Przełożyć ciasto na duży arkusz folii i zwinąć w kłódkę o grubości około 1½". Dobrze owinąć i zamrozić na 30 minut lub przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę. Jeśli chcesz pokroić ciasto w kształty, uformuj ciasto na dysk, zawiń dobrze i przechowuj w lodówce przez co najmniej godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 163° i linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem lub Silpats.
Formuj ciasteczka: jeśli rozwaliłeś ciasto na kłodę, użyj ostrego noża, aby pokroić je w plastry o grubości około 3/8", najważniejsze jest to, że wszystkie plastry są równej grubości. Jeśli wycinasz ciasteczka, lekko posmaruj powierzchnię roboczą i rozwałkuj ją o grubości około 3/8" i wytnij kształty za pomocą foremki do ciastek. Delikatnie przetoczyć resztki i powtórzyć.
Piec, aż krawędzie są ledwo złote, o 15 protokół. Całkowicie ostudzić ciasteczka na arkuszu, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika. Ciasteczka trwają około dwóch tygodni w temperaturze pokojowej, ale będą przechowywane dłużej, jeśli je schłodzisz lub zamrozisz.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Berger Gruner Veltliner (1 Litr)]()
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Gruner Veltliner Bergera to kwintesencja letniego sippera! Ta Austriacka odmiana białych winogron produkuje ostre i skoncentrowane na minerałach wino z nutami cytrusów, skórki cytryny, liczi i odrobiną pikanterii, która może przypominać biały pieprz. Jego orzeźwiająco rześkie ciało świetnie sprawdza się w ciepły letni dzień, zwłaszcza gdy jesteś na świeżym powietrzu.