Masło Rum Funt Ciasto
Masło Rum Funt ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 66 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, sodę oczyszczoną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Maślano-Rumowe, Ciasto Z Masłem Orzechowym, oraz Ciasto Z Rumianym Masłem.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, płaszcz 8 x 4 cala bochenek patelni z gotowania sprayu; pył z 2 łyżki mąki.
Lekko łyżka 1 1/2 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połącz 1 1/2 szklanki mąki, proszku do pieczenia, sody oczyszczonej i soli, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Umieścić granulowany cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane (około 5 minut).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki i 1/2 szklanki rumu na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w 350 przez 50 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni; usuń ciasto z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować glazurę, połącz cukier puder i 1 1/2 łyżki rumu, mieszając, aż będzie gładka.
Mżawka glazury na ciasto.