Masło Mochi

Masło Mochi
Masło Mochi może być tylko deser szukasz. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 265 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Mieszanka proszku do pieczenia, masło, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Coconut Mochi, Sakura Mochi, oraz Daifuku Mochi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia ubić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Beat jaja, ekstrakt kokosowy, i ekstrakt wanilii w misce do mieszania, aż jaja są gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt KokosowyEkstrakt Kokosowy
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4
Ubij w mleku, mleku kokosowym i roztopionym maśle, aż się włączy. Mieszaj mieszankę mąki trochę na raz, aż nie pozostaną żadne grudki; zeskrobać do przygotowanego naczynia do pieczenia i wygładzić wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Piec w nagrzanym piekarniku, aż mochi będzie złoty kolor, około 1 godziny. Schłodzić do temperatury pokojowej przed cięciem na 24 kawałki, aby służyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn