Marynowany Kurczak Smażony
Marynowany smażony kurczak to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 444 kalorie, 26g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Udaj się do sklepu i podnieś kawałki kurczaka, mąkę, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak smażony w marynacie tajskiej, Ranczo marynowany kurczak smażony w piekarniku, oraz Marynowany kurczak smażony z czerwonym winem z cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia.
Posypać 1 łyżką. wymieszać dressing i sosem paprykowym; włączyć do herbu. Kryć się. Przechowywać w lodówce 1 do 2 godzin marynować.
Mąkę wymieszać z pozostałym dressingiem wymieszać w plastikowej torbie.
Dodaj kurczaka, 1 kawałek na raz; zamknij worek i wstrząsnąć do płaszcza.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 10 min. lub aż zbrązowieje ze wszystkich stron. Zmniejszyć ciepło do medium; przykryć. Gotować 30 min. lub do czasu, aż kurczak zostanie ugotowany, obracając się od czasu do czasu.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.